دومین انتخابات ریاست جمهوری پس از انقلاب تونس؛ بیم ها و امیدها

در twitter به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید

سیزده هزار حوزه رای گیری روز یکشنبه به روی رای دهندگان تونسی گشوده شد تا امکان مشارکت مردم در دومین انتخابات دمکراتیک ریاست جمهوری در تاریخ این کشور فراهم شود؛ انتخاباتی که با توجه به پیش بینی نرخ پایین مشارکت هر نتیجه ای در آن محتمل به نظر می رسد.

در نخستین ساعات بامداد روز یکشنبه ده ها نفر پیش از بازشدن صندوق ها مقابل حوزه های رای گیری صف کشیده بودند تا رای خود را به نفع یکی از بیست و شش نامزد این انتخابات به داخل صندوق بیاندازند.

این در حالیست که دو نامزد سطح دوم انتخابات ریاست جمهوری تونس یکروز پیش از آغاز رای گیری اعلام کردند به نفع عبدالکریم الزبیدی، وزیر دفاع سابق این کشور از رقابت کنار می کشند.

 
صف رای دهندگان در انتخابات ریاست جمهوری تونس

هفت میلیون رای دهنده تونسی که برای دومین بار پس از انقلاب ۲۰۱۱ و سرنگونی زین العابدین بن عالی، رئیس جمهوری برکنار شده این کشور به پای صندوق های رای می روند برغم ابراز رضایت نسبی از وضعیت آزادی بیان و رفع محدودیت های اجتماعی که آنرا ثمره جنبش موسوم به بهار عرب می دانند همچنان به سیاستمداران خود بی اعتمادند و از وضعیت معیشتی و اقتصادی خود نیز به شدت گله دارند.

یوسف شاهد نخست وزیر کنونی که کارنامه و عملکرد بحث برانگیزی دارد یکی از نامزدها و مدعیان اصلی این انتخابات است. عبدالفتاح مورو، عضو حزب اسلامگرای النهضه از دیگر نامزدان این انتخابات است که تحلیل گران وی را به همراه عبدالکریم الزبیدی، وزیر دفاع سابق تونس از بخت های اصلی برای برنده شده معرفی کرده اند.

اما نکته جالب به نامزدی نبیل قروی، تاجر و غول رسانه ای سرشناس کشور تونس مربوط می شود . این نامزد نیز که در میان بخت های اصلی قرار گرفته دارای پرونده سنگین قضایی در زمینه فساد اقتصادی و پولشویی است و هم اکنون در زندان به سر می برد.

 

رویترز
یوسف شاهد نخست وزیر و نامزد انتخابات ریاست جمهوری تونس هنگام رای دادنرویترز

اگر انتخابات به دور دوم کشیده شود احزاب سیاسی در این کشور باید خود را همزمان برای انتخابات قانون گذاری ششم اکتبر و دور دوم انتخابات ریاست جمهوری در بیست و سوم همان ماه آماده کنند. در این صورت جریانی که در انتخابات پارلمانی دست بالا را داشته باشد از بخت بیشتری در دور دوم انتخابات ریاست جمهوری برخوردار خواهد بود.

بر اساس آخرین تخمین ها بی اعتمادی به سیاستمداران سبب شده تا نرخ عدم مشارکت در انتخابات در این کشور افزایش داشته باشد. گفته می شود که از هر سه شهروند تونس تنها یک نفر برای شرکت در انتخابات ریاست جمهوری و رای دادن به نامزد مورد نظر خود اعلام آمادگی کرده است.

بر این اساس احتمال حصول هر نتیجه ای در انتخابات ریاست جمهوری تونس محتمل به نظر می رسد. تحلیل گران با توجه به این نکته نگرانند که عوامگرایان و آنهایی که برای بهره برداری از شرایط موجود خود را ضد سیستم معرفی می کنند از این رهگذر منفعت بیشتری ببرند.

 

 

 

 

منبع:https://per.euronews.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آیا مطمئن هستید که می خواهید قفل این پست را باز کنید؟
باز کردن قفل باقی مانده : 0
آیا مطمئن هستید که می خواهید اشتراک را لغو کنید؟