چشم انداز اقتصادی امارت متحده عربی

 
در twitter به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید

صندوق بین المللی پول بر این باور است که در سال 2019 رشد تولید ناخالص داخلی امارات به 460 میلیارد دلار برسد این صندوق پیش بینی کرد که نمایشگاه دبی اکسپو در سال 2020 سبب ورود چشمگیر توریست به امارات بشود.

سران امارات عربی متحده در کنار صادرات نفت، تنوع اقتصادی بالا، گسترش مناسبات مالی با عمده کشورها و همچنین حمایت قوی از بخش خصوصی را اولویت سیاستهای مالی خود قرار داده اند. در سال 2019 افزایش ناگهانی قیمت نفت می تواند 0.3 درصد به رشد اقتصادی امارات بیفزاید و به احتمال رشد اقتصادی این کشور را به 2.9 درصد برساند .

می توان پیش بینی نمود که تنها ریسک احتمالی تا سال 2023 برای امارات عربی متحده فرایند انتقال قدرت از حاکم قدرتمند دبی به شاهزاده بعدی است !

اقتصاد امارات عربی متحده در سال 2018 :

تولید ناخالص داخلی امارت در سال 2018 به 2.6 درصد رسید و حاکمان این کشور معتقد بودند در سال بعد این رشد اقتصادی به عدد 3.8 درصد برسد. البته این چشم انداز رشد بدلیل کاهش روزانه 150 هزار بشکه نفت در روز بدلیل توافق با اعضای اوپک و اوپک پلاس محقق نخواهد شددر این میان دبی با افزایش هزینه های سرمایه گذاری ، این شیخ نشین را برای نمایشگاه 2020 آماده می کند، از نظر آماری 30 درصد تولید ناخالص داخلی امارات متحده به دبی وابسته است . در همین سال ابوظبی با تسهیل قوانین اداری ، کاهش هزینه های خدمات هوایی و حمل و نقل امکان ایجاد 10 هزار شغل را برای امارات متحده فراهم می کند که این نیروی کار می توانند در پروژه های انرژی پاک و تجدید پذیر در پنج سال پیش رو به کار گرفته شوند.

اقتصاد امارات عربی متحده در سال 2019 :

بودجه این سال 17.3 درصد افزایش داشت که بزرگترین بودجه در تاریخ این کشور محسوب می شود و بیش از نیمی از بودجه به آموزش و توسعه اجتماعی اختصاص یافته است . در حال حاضر امارات در مسیر صحیح تنوع اقتصادی قرار دارد و اصلاحات مالی لازم را برای حمایت از این تلاش ها انجام می دهد . نمونه بارز این اصلاحات ، معرفی مالیات بر ارزش افزوده است که گام مهمی در جهت تنوع درآمد دولت و ایجاد ظرفیت مالیاتی است ،تغییرات احتمالی در قوانین مالکیت و اقامت در جذب سرمایه گذاری مستقیم به این کشور سود کلانی خواهد رساند. این موارد در کنار سرمایه گذاری برای برگزاری نمایشگاه دبی اکسپو 2020 در زمینه جذب توریست می تواند رشد اقتصادی را در سال 2020 به عدد 3.3 درصد برساند . هر چند برخی کارشناسان عرب معتقدند که اقتصاد امارات چشم انداز مثبت دارد و تا پایان سال 2019 می تواند به رشد قابل توجه 3.7 درصد برسد اما با وجود هزینه های مداخله این کشور در جنگ یمن این دیدگاه خوشبینانه تلقی می شود . با نگاهی اجمالی به اقتصاد این کشور در سالهای 2017 و 2018 می توان انتظار داشت که در سالهای پیش رو نیزاقتصاد این کشور رشد داشته باشد در حال حاضر امارات در جذب سرمایه گذاری مستقیم در جهان رتبه 13 را دارد .

پیش بینی سرمایه گذاری در امارات عربی متحده :

با در نظر گرفتن رشد متنوع اقتصادی این کشور می توان انتظار داشت که پایان سال 2020 به بعد سرمایه گذاری های زیربنایی و ساخت و ساز افزایش یابد .از نظر آماری ، ساخت و ساز انتظار 4.2 درصد و خدمات املاک و مستغلات 3.8 درصد رشد احتمالی خواهند داشت . همچنین میزان مصرف در وسایل نقلیه ، مبلمان ، لوازم خانگی و حتی تجهیزات پزشکی بیشتر می شود. هر چند در تا سال 2023 رشد جهانی درگیر نوسانات زیادی است اما در این میان اقتصادهای نوظهور مانند امارات عربی متحدهمی توانند رشد اقتصادی بالاتر از میانگین جهانی و حتی اقتصادهای پیشرفته داشته باشند.

در حال حاضر خاور میانه و شمال آفریقا بزرگترین سهم صاردات دبی را تشکیل می دهند .تاکنون امارات عربی متحده در زمینه توسعه ، کشور پیشرو در خاور میانه بوده ، مسئولان این کشور معتقدند که تا سال 2030 می توانند 25درصد از نیاز انرژی خود را از خورشید و تا سال 2050 تا 50 درصد از نیاز کشور را از خورشید تامین نمایند برنامه ای که در بلند مدت امارات را از کشوری نفتی به فرانفتی در منطقه تبدیل می کند .

امارات عربی متحده کجاست :

دوم دسامبر 1971 این کشور از بریتانیا مستقل شد و از هفت شیخ نشین کوچک به نامهای ابوظبی ( پایتخت ) ، دبی ، شارجه ، عجمان ، فجیره ، راس الخیمه و ام القوین تشکیل شده است . این هفت امیر نشین از استقلال کامل برخوردارند و شورای حکام را جهت تشکیل رئیس دولت و کابینه شکل داده اند ،تولید ناخالص سرانه آن به اندازه ثروتمند ترین کشورهای اروپای غربی است .

 

منبع:http://peace-ipsc.org/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *