گریس ۱ آزمون ناموفق کارزار فشار حداکثری علیه ایران بود

در twitter به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید

رفع توقیف تانکر گریس ۱ نشان داد که آمریکا در همراه کردن متحدان خود برای کارزار فشار حداکثری علیه ایران شکست خورده است.

 در حالیکه تنش‌ها بین ایران و غرب افزایش یافته است، واشنگتن با مقاومت متحدان خود در زمینه همراهی با آمریکا مواجه است.

دولت ترامپ به دنبال این است که سیاست فشار حداکثری را به بالاترین درجه خود برساند و توان ایران برای صادرات نفتش از طریق ناوگان دریایی را مسدود کند و همچنین امنیت کشتیرانی بین المللی را در برابر تهدیدهای ایران تامین کند.

این روزنامه آمریکایی افزود: «اما این طرح‌ها و نقشه‌ها به دلیل محدودیت‌های قانونی و تردید متحدان اروپایی آمریکا برای درگیر شدن در کارزار فشار حداکثری علیه ایران، درحالیکه خود اروپایی‌ها به دنبال تلاش‌های دیپلماتیک با تهران هستند، تحت تاثیر و ضعف قرار گرفته است.»

یک تحلیلگر اندیشکده «رند» (RAND) در این زمینه به لس آنجلس تایمز گفته است: «اروپایی‌ها با آمریکا درباره برخی فعالیت‌های چالش‌برانگیز ایران هم‌نظر هستند، اما با دولت ترامپ درباره روش‌های اتخاذ شده در برابر این چالش‌ها دچار شکاف و اختلاف هستند.»

این تحلیلگر همچنین گفته، «اعمال فشار در بالاترین نقطه به ایران آسیب نخواهد زد، بلکه به منافع اروپایی‌ها آسیب می‌زند. از سوی دیگر، کشورهای اروپایی خود را در میانه دعواها و جدال‌های دو طرف می‌بینند در حالیکه به این سیاست (آمریکا) که از قبل هیچ مشارکتی در تدوین آن نداشته‌اند، اعتراض دارند.»

لس آنجلس تایمز در ادامه به نقل از کارشناسان مسائل بین المللی نوشت: «آزادی و رفع توقیف گریس ۱ یک آزمایش برای متحدان آمریکا بود مبنی بر اینکه که آیا کشورهای اروپایی در اجرای تحریم‌های حداکثری آمریکا علیه تهران با واشنگتن همکاری می‌کنند یا اینکه راه خودشان را می‌روند و راهکار خودشان را دارند.»

این گزارش در ادامه اضافه کرد، رفع توقیف نفتکش گریس ۱، ۱۲ ساعت بعد از ارائه درخواست آمریکا برای توقیف دوباره آن به دلیل نقض تحریم‌های آمریکا صورت گرفت. دولت تحت حاکمیت بریتانیا در جبل طارق روز یکشنبه بیانیه‌ای صادر کرد و تأکید کرد که درخواست آمریکا را با دقت بررسی کرده، اما نمی‌تواند آن را عملی کند، چراکه تحریم‌های اتحادیه اروپا دیگر نمی‌تواند علیه نفتکش گریس ۱ اعمال شود.

روزنامه لس‌آنجلس‌تایمز در ادامه گزارش خود به پیشنهاد آمریکا برای تشکیل ائتلاف دریایی برای محافظت از کشتی‌ها در خلیج فارس و چالش‌های واشنگتن در این زمینه پرداخت و به نقل از «لارنس برنان» استاد حقوق دریاها در «دانشگاه فوردهایم» نوشت: «چالش‌های این طرح قابل ملاحظه هستند. چگونه می‌خواهید از کشتی‌ها در آبها محافظت کنید؟ شما به چندین کشتی با فاصله نزدیک و با پشتیبانی هوایی نیاز دارید.»

وی با اشاره به محدودیت‌های دیگر افزود: «شما نیاز به ۱۵-۲۰ کشتی دارید، با یک فرماندهی متمرکز، سیستم‌های ارتباطی و مقررات لازم برای آن. اکنون آنجا چنین چیزهایی ندارید.»

این گزارش افزود: «از سوی دیگر کشورهای اروپایی کمی به این طرح تمایل نشان داده‌اند؛ آلمان آن را رد کرده است، اسرائیل گفته فقط کمک اطلاعاتی می‌کند و…»

لس آنجلس تایمز در پایان به نقل از «ریچارد مالینسون» یک تحلیلگر بازار انرژی به چالش‌های دیگر آمریکا درباره ائتلاف دریایی اشاره کرد و نوشت: «افزایش تنش‌ها در تنگه هرمز هزینه‌های بیمه حمل و نقل را به شدت بالا برده و در مجموع ریسک عبور کشتی‌های تجاری از تنگه هرمز بالا رفته است.»

این مساله همچنین کمپانی‌های بزرگ را به دنبال یافتن راه‌های دیگری برای حمل و نقل نفت سوق داده است.

«جان آلترمن» رئیس برنامه خاورمیانه مرکز مطالعات بین المللی نیز در در این باره گفت: «ایران به دنبال تنش بدون جنگ است و راه‌های بیشماری برای خلق تنش وجود دارد. این برای کشورهای اروپایی بدترین چیز ممکن است.»

در twitter به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آیا مطمئن هستید که می خواهید قفل این پست را باز کنید؟
باز کردن قفل باقی مانده : 0
آیا مطمئن هستید که می خواهید اشتراک را لغو کنید؟