تشدید جنگ یمن با ادامه حمایت آمریکا از عربستان

 
در twitter به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
 پنج ماه بعد از تنش‌زدایی، جنگ یمن دوباره در مسیری اشتباه قرار گرفته است.

بروس ریدل، مدیر پروژه اطلاعات اندیشکده بروکینگز در یادداشتی که این اندیشکده منتشر کرد، نوشت: نبرد در یمن در حال شدت گرفتن است. حوثی‌ها حملات موشکی به عربستان و سعودی‌ها حملات هوایی به صنعا را از سر گرفته‌اند. این خطر وجود دارد که اگر جنگ بیشتر شدت بگیرد، پای ایران و آمریکا به میان کشیده شود.

حملات موشکی به زیرساخت نفتی عربستان در ماه سپتامبر رویدادی بود که ریاض را متقاعد کرد روند تنش‌زدایی را آغاز کند. دقت حملات سپتامبر نشان‌دهنده آسیب‌پذیری اقتصاد عربستان بود. حوثی‌ها بلافاصله بعدازاین حمله پیشنهاد کردند که اگر ریاض بمباران را قطع کند، آن‌ها نیز حملات موشکی را متوقف خواهند کرد. میانجی‌گران سازمان ملل از این فرصت برای کاهش خشونت، تبادل زندانی و برقراری پروازهای پزشکی از صنعا برای کمک به مردمی که به آن نیاز دارند، استفاده کردند.

سعودی‌ها وقتی شنیدند که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا گفت حملات سپتامبر حملاتی علیه عربستان و نه آمریکا بود، نگران شدند. این تفکیکی بود که باعث شد عربستان اعتمادش را به آمریکا از دست بدهد. با وجود حضور سربازان آمریکایی در این کشور، آمریکا اعلام کرد که قصد ندارد برای دفاع از آن‌ها اقدام کند. دموکرات‌ها در مخالفت با وارد شدن به جنگ برای دفاع از عربستان قاطعانه‌تر سخن گفتند. سناتور برنی ساندرز سعودی‌ها را جانیان قاتل خواند. این برای عربستان یک زنگ بیدارباش بود و ترور سردار سلیمانی هم نگرانی‌های ریاض را رفع نکرد. آن‌ها مذاکرات مستقیم با حوثی‌ها را شروع کردند.

اما گفت‌وگوها نتوانست چارچوبی اساسی برای آتش‌بس و راه‌حلی برای جنگ داخلی ارائه دهد. ریاض تمایلی نداشت از دولت منصور هادی که در پایتخت عربستان در تبعید است، دست بکشد. کاهش خشونت بدون ظهور یک روند سیاسی در معرض خطر قرار دارد.

نفوذ ایران در میان حوثی‌ها رو به افزایش است. حوثی‌ها به ارتباط خود با ایران اهمیت بیشتری می‌دهند.

سرعت عملیات‌ هنوز کمتر از شش ماه قبل است، اما روند آن نگران‌کننده است. حوثی‌ها تحت کنترل ایران نیستند، اما جنگ آن‌ها را هر چه بیشتر به‌سوی محور ایران سوق می‌دهد و این دقیقاً کابوسی است که سعودی‌ها می‌گفتند هدفشان از جنگ پیشگیری از آن بوده است.

دولت ترامپ قصد ندارد عربستان را برای پایان دادن به جنگ تحت‌فشار بگذارد: وزیر امور خارجه آمریکا در سفرش به عربستان برای پایان دادن به این جنگ هیچ تلاشی نکرد. دولت آمریکا معتقد است که این جنگ بخشی از پویش فشار حداکثری علیه ایران است و تلاش‌های کنگره برای خاتمه دادن به مداخله آمریکا در این جنگ را وتو کرد. کنگره باید برای خاتمه دادن به حمایت آمریکا از جنگ یمن تلاش‌هایش را دوچندان کند. اگر این مناقشه تشدید شود پیامدهای انسانی آن به فاجعه کنونی سوءتغذیه و گرسنگی یمنی‌ها اضافه خواهد شد. زمان در اینجا اهمیت زیادی دارد.

منبع:https://www.scfr.ir/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آیا مطمئن هستید که می خواهید قفل این پست را باز کنید؟
باز کردن قفل باقی مانده : 0
آیا مطمئن هستید که می خواهید اشتراک را لغو کنید؟