محمود عزت پس از کودتای سال 2013 میلادی و بازداشت محمد بدیع، مرشد عام اخوانالمسلمین، بر طبق آییننامه داخلی این جماعت به عنوان جایگزین موقت مرشد عام منصوب شده بود.
دولت مصر اعلام نمود که محمود عزت، قائم مقام مرشد اخوان المسلمین و رهبر بالفعل این جریان پس از 7 سال زندگی مخفیانه در قاهره بازداشت شد. وی که در سال 1944 میلادی در مصر متولد شد و از سال 1962 به عضویت این جریان درآمد، از بلندپایهترین اعضای این سازمان بود و مناصبی همچون عضویت در دفتر ارشاد (معادل شورای مرکزی) و معاونت مرشد عام این جماعت را بر عهده داشت و طی دوران سادات و مبارک چندین بار به دلیل فعالیت های سیاسی و تشکیلاتی به زندان محکوم شده بود. وی یکی از اعضای حرس القدیم یا طیف متأثر از سید قطب محسوب میگردد که از دهههای 1980 و 1990 کنترل اخوانالمسلمین را در دست داشتند و در سال 2012 میلادی توانستند با وجود مخالفت طیف نوگراتر جماعت، که در دهههای 1970 و 1980 وارد این جماعت شدهبودند، جماعت اخوانالمسلمین را به سمت معرفی خیرت الشاطر و سپس محمد مرسی به عنوان کاندیدای ریاستجمهوری مصر سوق دهند.
پس از کودتای سال 2013 میلادی و بازداشت محمد بدیع، مرشد عام اخوانالمسلمین، محمود عزت بر طبق آییننامه داخلی این جماعت به عنوان جایگزین موقت مرشد عام منصوب شد. وی در طول مدت ریاست خود با بحران های زیادی مواجه شد که مهمترین آنها را میتوان سرکوب بیسابقه کادرهای اخوانی و بروز دودستگیهای عمیق در میان کادرهای اخوانالمسلمین به خصوص در سال 2015 اشاره نمود. در این سال اختلاف نظرها بر سر راهبرد اتخاذ شده از جانب رهبران قدیمی و عمدتا مستقر در خارج و نارضایتی ها میان رهبران جدید و جوان جایگزین شده با کادرهای بازداشت شده، به رهبری محمد کمال بالا گرفت. محمود عزت با وجود تعلق به طیف قدیمی و محافظهکار، توانست با تکیه بر تاریخ مبارزاتی، کاریزما و حضور خود در مصر و همچنین با استفاده از کشتهشدن محمد کمال در سال 2016 بخشی از انسجام را به جماعت اخوان در مصر بازگرداند.
جماعت اخوانالمسلمین در طول سالهای گذشته با حمله وحشیانهای از جانب دولت مصر به منظور از بین بردن این جماعت مواجه بودهاست که از زمان عبدالناصر بیسابقه بودهاست و سبب شده است که این سازمان سیاسی ضربات سنگینی را متحمل شود. این جماعت همچنین از سال 2013 میلادی با مشکلات داخلی بسیاری از جمله دودستگیهای داخلی و نارضایتی از در کادرها رنج میبرد. با مرگ محمود عزت و انتقال کرسی رهبری این سازمان سیاسی به محمد منیر، که از کادرهای محافظهکار سنتی و خارج نشین است، به دو دلیل احتمال تضعیف اخوانالمسلمین را افزایش خواهد داد. اول آنکه محمد منیر به دلیل سکونت در خارج از کشور و تیپ شخصیتی و خط فکری، کاریزمای لازم برای حفظ انسجام در سازمان و کنترل نارضایتیها را نداشته باشد. از جانب دیگر حضور محمد منیر در خارج نیز سبب خواهد شد که احتمال نفوذ بیشتر متحدان منطقهای اخوان المسلمین، یعنی قطر و ترکیه، در این سازمان و خط سیاسی آن بیش از پیش افزایش یابد که هر دو این موارد در صورت رخ دادن منجر به تضعیف بیشتر سازمان اخوانالمسلمین خواهد شد.
اندیشکده جریان، جریانی است نواندیش از جوانانی که باور به تحول در حوزه سیاست ورزی جهانی دارند.
جمعی از جوانان تحصیلکرده در رشته های علوم سیاسی و علوم اجتماعی و ارتباطات و اقتصاد و باورمند به اصول اخلاقی شریعت رهایی بخش حضرت دوست گرد هم آمده اند تا با انگیزه های غیر انتفاعی و غیر جناحی جهت بهبود اوضاع حیات جمعی بشر به تشریک مساعی پرداخته و با رویکردی دانش بنیان، مسئله محور، زمینه نگر و آزاداندیشانه امکان ایجاد یک هویت جمعی فضیلت خواهانه و معطوف به بازاندیشی در سیاست های جهانی را فراهم آورند.