وزارت امور خارجه دولت وفاق لیبی تأکید کرد که در دیدار هیئت مصری که به طرابلس سفر کرده درباره جدول بندی برنامه دیدارهای دوجانبه کارشناسان دو کشور برای رفع موانع و تأمین شرایط لازم برای ازسرگیری پروازهای مستقیم میان دو کشور توافق شده است.
وزارت خارجه دولت وفاق لیبی همچنین خبر داد که هیئت مصری در دیدار با «محمد طاهر سیاله»، وزیر خارجه دولت وفاق، وعده بازگشایی سفارت مصر در طرابلس و ازسرگیری فعالیت های آن در اولین فرصت ممکن را داده است.
پیش از این «محمد القبلاوی»، سخنگوی وزارت خارجه لیبی، تأکید کرده بود که هدف از سفر هیئت مصری ازسرگیری روابط دیپلماتیک میان دو کشور است.
القبلاوی به «الجزیره» گفته بود که این هیئت مصری متشکل از مقاماتی از وزارت خارجه و دستگاه اطلاعات مصر است و افزود که مصر برای ازسرگیری روابط با لیبی هیچ پیش شرطی تعیین نکرده است.
او مذاکرات هیئت مصری را مثبت ارزیابی کرد و افزود که منافع مصر ایجاب می کند که با لیبی به عنوان یک کشور و نه با این یا آن شخص تعامل داشته باشد.
این اولین بار از سال 2014 است که هیئتی از مصر به صورت رسمی به طرابلس سفر می کند.
این هیئت در طرابلس، علاوه بر وزیر خارجه با «فتحی پاشاغا»، وزیر کشور و قائم مقام سرپرست دستگاه اطلاعات لیبی دیدار کرد.
براساس بیانیه رسمی وزارت کشور دولت وفاق لیبی، هیئت مصری در دیدار با پاشاغا راه های حمایت از توافق آتش بس میان طرف های درگیر در لیبی و حمایت از تلاش های سازمان ملل برای پایان بحران در لیبی را بررسی کرده است.
هفته گذشته نیز «عباس کامل»، رئیس دستگاه اطلاعات مصر، در سفر به بنغازی با «خلیفه حفتر»، فرمانده نظامی لیبی، دیدار کرده بود.
تا هفته های پیش دولت وفاق لیبی مصر را به حمایت سیاسی و نظامی از گروه خلیفه حفتر متهم می کرد.
سفر این هیئت چند ساعت بعد از سفر «خلوصی آکار» وزیر دفاع ترکیه به طرابلس انجام شده است.
منبع:https://mdeast.news/
اندیشکده جریان، جریانی است نواندیش از جوانانی که باور به تحول در حوزه سیاست ورزی جهانی دارند.
جمعی از جوانان تحصیلکرده در رشته های علوم سیاسی و علوم اجتماعی و ارتباطات و اقتصاد و باورمند به اصول اخلاقی شریعت رهایی بخش حضرت دوست گرد هم آمده اند تا با انگیزه های غیر انتفاعی و غیر جناحی جهت بهبود اوضاع حیات جمعی بشر به تشریک مساعی پرداخته و با رویکردی دانش بنیان، مسئله محور، زمینه نگر و آزاداندیشانه امکان ایجاد یک هویت جمعی فضیلت خواهانه و معطوف به بازاندیشی در سیاست های جهانی را فراهم آورند.