ولادیسلاو ولوف در یادداشتی که اندیشکده شورای امور بینالملل روسیه منتشر کرد، نوشت: در ۲۷ ماه مه سال جاری صدراعظم آلمان در بنیاد کنراد آدناور در برلین یک سخنرانی ارائه کرد که بخش عمده آن بر روسیه متمرکز بود. صدراعظم ضمن تأکید بر اهمیت روابط دوجانبه به مخاطبانش یادآوری کرد که از ابتدا، در قبال گفتوگوی دوجانبه و اهمیت احترام به ارزشها و به رسمیت شناختن قواعد بینالمللی که ازنظر او روسیه بارها آن را «نقض» کرده، یک رویکرد سازنده انتقادی داشته است. برلین متعاقباً نیز در خصوص نقض این قواعد توسط مسکو صحبت کرد. آلمان درعینحال در چارچوب رویکرد ارزش محور خود، فرصتها را بهعنوان محرکی جدید در توسعه روابط دوجانبه ازجمله در حوزههایی مانند حفاظت از اقلیم و مراقبتهای بهداشتی جهانی میبیند.
حادثه بیستم اوت در رابطه با الکسی ناوالنی سنگ محکی برای بررسی سطح دقیق احساسات ضد روسی در برخی بخشهای جامعه سیاسی آلمان بود. مسکو در تلاشهایش برای تبدیل درخواستها و اتهامات بیاساس و تند به مذاکرات سازنده موفق نبود. برلین شاهد نقض آشکار ارزشها و قواعدی حقوقی خود بود. درعینحال ولادیمیر پوتین در پیام خود به آنگلا مرکل و فرانک والتر اشتاین مایر در سیامین سالروز اتحاد دو آلمان بر تعهد روسیه به گفتوگو و تعامل متقابل با شرکای آلمانی در خصوص مسائل مهم دستور کار دوجانبه و بینالمللی تأکید کرد.
در هفدهم اکتبر، هایکو ماس، وزیر امور خارجه آلمان خاطرنشان کرد که اتحادیه اروپا تحریمهای مناسبی را برای پاسخ بروکسل به اقدامات غیرقابلپذیرش روسیه تصویب کرده است و درعینحال اذعان کرد که هیچکس به قطع گفتوگو با روسیه تمایلی ندارد زیرا این گفتگو برای حل مناقشات ازجمله مناقشات در لیبی، اوکراین، ناگورنو قرهباغ و دیگر مناطق موردنیاز است.
حالا در نوامبر ۲۰۲۰ روابط میان روسیه، آلمان و اتحادیه اروپا همچنان بر اصل «تعامل گزینشی» مبتنی است، شرکتکنندگان اروپایی رویکرد راهبردی تعریفشده و واضحی برای توسعه این روابط ندارند. آلمان ظاهراً چارچوبی مفهومی برای کار کردن در این حوزه ندارد و در ریاستش بر شورای اتحادیه اروپا فرصت خود را برای پیشبرد مذاکرات درباره محتوای تعامل آینده که هیچ جایگزینی برای آن وجود ندارد، کنار گذاشت.
مسکو و برلین به تماسهای کاری در خصوص موضوعات سیاسی ادامه خواهند داد؛ اگرچه این تماسها با بحران عمیق اعتماد و سطح پایینی از درک در خصوص مجموعهای از مسائل جنجالی (حملات سایبری، الکسی ناوالنی، زلیم خان خانگوشویلی) همراه خواهد بود. بااینحال آن شرایط تأثیر قابلتوجهی بر «فرمت نرماندی» یا همکاری در خصوص مسائل مربوط به سوریه، لیبی، ایران و دیگر مسائل نخواهد داشت.
منبع:https://www.scfr.ir/
اندیشکده جریان، جریانی است نواندیش از جوانانی که باور به تحول در حوزه سیاست ورزی جهانی دارند.
جمعی از جوانان تحصیلکرده در رشته های علوم سیاسی و علوم اجتماعی و ارتباطات و اقتصاد و باورمند به اصول اخلاقی شریعت رهایی بخش حضرت دوست گرد هم آمده اند تا با انگیزه های غیر انتفاعی و غیر جناحی جهت بهبود اوضاع حیات جمعی بشر به تشریک مساعی پرداخته و با رویکردی دانش بنیان، مسئله محور، زمینه نگر و آزاداندیشانه امکان ایجاد یک هویت جمعی فضیلت خواهانه و معطوف به بازاندیشی در سیاست های جهانی را فراهم آورند.