وزیر علوم اسرائیل اظهار داشت علیرغم ناکامی در تلاشهای جدید برای حل و فصل بحران میان دو حزب اصلی یعنی «لیکود» و «آبی سفید» درخصوص دو مساله الحاق کرانه باختری و بودجه، سرنگونی دولت کنونی در نتیجه این اختلافات را بعید دانست و افزود: ضروری است که دولت کنونی به فعالیتها و اقدامات خود ادامه دهد.
یزهار شای که عضو حزب آبی سفید است، عنوان کرد:تصویب بودجه دو سال همانطور که حزب متبوعش می خواهد با انجام اصلاحات و تغییرات بزرگ بر قانون بودجه امری شدنی است.
وی درباره طرح الحاق کرانه باختری گفت: توافقات قبلی برای هر دو طرف خوب است و نباید با اقدامات یکجانبه آن را تحت الشعاع قرار داد، حزب آبی سفید از راهکار دو دولتی حمایت می کند.
شای افزود: نخستوزیری بنی گانتس موضوعی است که برای همه خوب خواهد بود.
این اظهارات یزهار شای، وزیر علوم اسرائیل در حالی مطرح می شود که بحران موجود میان لیکود و آبی سفید هنوز به قوت خود باقی است، این امر به نگرانیها درخصوص سرنگونی دولت کنونی دامن زده است.
«بنیامین نتانیاهو»، رئیس حزب لیکود و «بنی گانتس»، رئیس حزب آبی سفید شامگاه جمعه گذشته برای گفتوگو بر سر دو پرونده مورد اختلاف (طرح الحاق کرانه باختری و بودجه) نشستی ترتیب دادند اما بدون دستیابی به توافق یا حصول هر گونه پیشرفتی این نشست پایان یافت، نتانیاهو خواهان آن است که بودجه اسرائیل فقط برای سال آتی تدوین و تصویب شود اما بنیگانتس اصرار دارد که باید بودجه برای دو سال آتی تصویب شود.
در همین رابطه، رسانههای اسرائیلی می گویند که تدوین بودجه یک سال یا دو سال آتی آثار سیاسی پررنگی به دنبال خواهد داشت چرا که تصویب بودجه یکسال، این فرصت را به نتایناهو میدهد که دولت را به شکست بکشاند و در اواخر سال 2020 جاری دوباره انتخابات پارلمانی برگزار کند و فرصت نخستوزیری را از بنیگانتس بگیرد.
در موضوع الحاق کرانه باختری، هر دو طرف از آن حمایت میکنند اما اختلاف تنها در برخی جزئیات نظیر مناطق، مساحت
منبع:https://mdeast.news/
اندیشکده جریان، جریانی است نواندیش از جوانانی که باور به تحول در حوزه سیاست ورزی جهانی دارند.
جمعی از جوانان تحصیلکرده در رشته های علوم سیاسی و علوم اجتماعی و ارتباطات و اقتصاد و باورمند به اصول اخلاقی شریعت رهایی بخش حضرت دوست گرد هم آمده اند تا با انگیزه های غیر انتفاعی و غیر جناحی جهت بهبود اوضاع حیات جمعی بشر به تشریک مساعی پرداخته و با رویکردی دانش بنیان، مسئله محور، زمینه نگر و آزاداندیشانه امکان ایجاد یک هویت جمعی فضیلت خواهانه و معطوف به بازاندیشی در سیاست های جهانی را فراهم آورند.