براساس این گزارش، نتانیاهو چند روز پیش در نشستی با حضور افراد نزدیک به خود خبر داده که باراک اوباما در پایان دوران ریاست جمهوری اش و چند هفته بعد از اجرای انتخاباتی که به پیروزی «دونالد ترامپ» انجامید در پی تصویب قطع نامه 2334 در شورای امنیت برآمده بود که به موجب آن شهرک سازی ها غیر قانونی دانست می شد و از اسرائیل خواسته می شد که شهرک سازی در کرانه باختری و قدس شرقی را متوقف کند و قدس شرقی را منطقه اشغالی می شمرد.
نتانیاهو تأکید کرده که این قطع نامه را نیوزیلند و سنگال و ونزوئلا و مالزی مطرح کرده بودند و 14 کشور به آن رأی مثبت دادند و در نهایت امریکا به آن رأی ممتنع داد بدون آنکه آن را وتو کند.
نخست وزیر اسرائیل گفته که در 24 نوامبر 2016 در تماس با پوتین از وی خواسته که روسیه این قطع نامه را وتو کند، با این استدلال که «چنین قطع نامه ثبات منطقه را به خطر می اندازد و به اسرائیل آسیب می زند».
او گفته که پوتین درخواست نتانیاهو را رد کرد اما 2 ماه بعد از آن و یک ماه پیش از آنکه اوباما کاخ سفید را تحویل دهد، تیم کاخ سفید درصدد تصویب قطع نامه ای دیگر در شورای امنیت برای به رسمیت شناختن فلسطین برآمدند.
نتانیاهو افزوده که بار دیگر برای جلوگیری از تصویب این قطع نامه با پوتین تماس گرفته و به وی گفته که حمایت روسیه از اسرائیل دربرابر این مصوبه در دولت ترامپ با واکنش مثبت مواجه خواهد شد و به نفع روسیه خواهد بود و «اینجا بود که پوتین متقاعد شد و وعده داد که قطع نامه امریکا را وتو کند».
نخست وزیر اسرائیل افزوده که وقتی این خبر را به اوباما داده، رئیس جمهور امریکا از شنیدن این خبر جاخورده «چون می دانست که اگر روسیه در دفاع از اسرائیل از حق وتو استفاده کند جایگاه امریکا درمقام اصلی ترین متحد اسرائیل متزلزل خواهد شد و وجهه اوباما درمیان یهودیان امریکا آسیب خواهد دید برای همین از طرح خود عقب نشینی کرد».
منبع:https://mdeast.news/
اندیشکده جریان، جریانی است نواندیش از جوانانی که باور به تحول در حوزه سیاست ورزی جهانی دارند.
جمعی از جوانان تحصیلکرده در رشته های علوم سیاسی و علوم اجتماعی و ارتباطات و اقتصاد و باورمند به اصول اخلاقی شریعت رهایی بخش حضرت دوست گرد هم آمده اند تا با انگیزه های غیر انتفاعی و غیر جناحی جهت بهبود اوضاع حیات جمعی بشر به تشریک مساعی پرداخته و با رویکردی دانش بنیان، مسئله محور، زمینه نگر و آزاداندیشانه امکان ایجاد یک هویت جمعی فضیلت خواهانه و معطوف به بازاندیشی در سیاست های جهانی را فراهم آورند.