سخنرانی جنجال برانگیز رهبر «جنبش اسلامی» در اسرائیل به زبان عبری و خشم اعراب

در twitter به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
عباس خود را «عرب مسلمان شهروند اسرائیل و رئیس بزرگ ترین گروه سیاسی در جامعه عربی اسرائیل» معرفی کرد و گفت که «شجاعانه دیدگاهی مشخص درباره امنیت و صلح متقابل و تسامح میان ملت ها» دارد و «دست خود و همراهانش را به سوی همکاری برای زیست مشترک» دراز می کند.

با گذشت چند روز از مشخص شدن نتایج انتخابات اسرائیل، هنوز به نظر نمی آید که هیچ طرفی توانسته باشد منصب نخست وزیری را برای خود تضمین کند.

تا اینجای کار «بنیامین نتانیاهو» توانسته حمایت سه حزب دست راستی را جلب کند و همچنان برای متقاعد کردن حزب یمینا (7 کرسی) به ریاست «نفتالی بنت» تلاش می کند. او روز جمعه جلسه ای سه ساعته با بنت داشت و گفته می شود که پیشنهادهای وسوسه کننده ای مانند پُست قائم مقام نخست وزیر یا وزیر امنیت و 5 وزارتخانه را به وی داده است.

از سوی دیگر، نتانیاهو در دیدار با «منصور عباس»، رئیس جنبش اسلامی، او را به برداشتن «گام هایی برای تقویت اعتماد متقابل» متقاعد کرد. عباس بعد از دیدار با نتانیاهو یک سخنرانی به زبان عبری ایراد کرد که همه تلویزیون های اسرائیل با قطع برنامه های خود آن را به صورت زنده پخش کردند.

او در سخنرانی خود تلاش کرد که از نگرانی های احزاب دست راستی اسرائیل کم کند. او همچنین همزمانی عید پسح یهودی و عید پسح مسیحی و ماه رمضان را به فال نیک گرفت و گفت که امیدوار به «زیست مشترک بر اساس احترام متقابل به حقوق همگان» است و خطاب به اسرائیلیان افزود که «وجوه اشتراک ما بیش از وجوه اختلاف است».

عباس خود را «عرب مسلمان شهروند اسرائیل و رئیس بزرگ ترین گروه سیاسی در جامعه عربی اسرائیل» معرفی کرد و گفت که «شجاعانه دیدگاهی مشخص درباره امنیت و صلح متقابل و تسامح میان ملت ها» دارد و «دست خود و همراهانش را به سوی همکاری برای زیست مشترک» دراز می کند.

او متوجه بود که هیچ حرفی نزند که خلاف تمایلات گروه های راست افراطی که مخالف ائتلاف جنبش اسلامی با نتانیاهو هستند باشد برای همین هیچ اشاره ای به اشغالگری و شهرک سازی نکرد و حتی خود را فلسطینی نخواند.

این اظهارات موجی از خشم را در میان اعراب برانگیخت و کارزاری بزرگ علیه وی در شبکه های اجتماعی راه افتاد، با این همه به نظر می آید که سخنان وی تأثیر خود را نهاده است. یکی از نزدیکان نتانیاهو در مصاحبه ای سخنرانی عباس را «سخنرانی بنیان گذار مرحله ای جدید» خواند.

البته گروه های راستی افراطی از مواضع سرسختانه خود در مخالفت با ائتلاف نتانیاهو با جنبش اسلامی کوتاه نیامده و به انتقادهای خود ادامه می دهند.

با این همه به نظر می آید نتانیاهو در پی جلب موافقت منصور عباس و به دست آوردن 56 کرسی در مجلس است. ازسوی دیگر چهره های عرب و مسلمان در اسرائیل از منصور عباس خواسته اند که بی طرفی خود در روند تشکیل دولت را حفظ کند و از نخست وزیری کسی حمایت نکند.

«عادل بدیر» شهردار کفر قاسم و از نزدیکان منصور عباس تأکید می کند که هدف وی تبدیل شدن به یک عنصر تصمیم ساز در اسرائیل و پایان دادن به وضعیت خواهش و تمنا برای دستیابی به حقوق شهروندی فلسطینیان است.

او گفت که عباس در پی رسیدن به مقام وزارت در دولت نتانیاهو نیست بلکه می خواهد جایگاه اعراب در دولت اسرائیل را تثبیت کند.

 

منبع:https://mdeast.news

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *