هر چند که اخبار این آژانس بر اساس چهار منبع آگاه تهیه شده بود اما در عین حال اعلام کرد که چنین اقدامی قریبالوقوع نیست و نیز به نظر میرسد هنوز شرایط لازم برای حذف ریاض سلامه از صحنه مالی لبنان فراهم نشده است.
وزارت امور خارجه آمریکا به سرعت گمانهزنیها در این زمینه را رد و اعلام کرد که گزارش های مربوط به بررسی تحریم رئیس بانک مرکزی لبنان نادرست است. «دیوید هیل» معاون وزیر امور خارجه آمریکا نیز در سفر اخیر خود به لبنان هر چند به طور مستقیم به حمایت از ریاض سلامه نپرداخت؛ اما طی دیدار با مقامات لبنانی تلاش کرد تا به بهانه رازداری بانکی مانع از انجام تحقیقات مالی جنایی در سپردههای بانک مرکزی شود.
همچنین هیل در سفر خود به بیروت همراه با «دوروتی شیا» سفیر ایالات متحده در لبنان به منزل #ریاض_سلامه رفته و ناهار را با یکدیگر صرف کردند. این موضوع نشان میدهد هنوز روابط صمیمی میان رئیس بانک مرکزی لبنان و آمریکاییها پابرجاست. این موضوع همچنین موجب بازگشت به دیدگاه اساسی آمریکاییها درباره نقش ریاض سلامه در لبنان می شود؛ جایی که سفیر آمریکا ژوئن 2020 در اوج بحران مالی و بانکی لبنان تاکید کرد که واشنگتن از نزدیک با رئیس بانک مرکزی لبنان همکاری میکند و توجیهی برای برکناری وی وجود ندارد.
به گزارش تسنیم، این حمایتهای #آمریکا از ریاض سلامه در حالی صورت میگیرد که لبنانیها نیاز فوری برای کشف عوامل فساد و فروپاشی مالی که نظام سیاسی و اجتماعی و اقتصادی لبنان را تهدید میکند، دارند. به ویژه اینکه اخیراً «غازی وزنی» وزیر دارایی در دولت پیشبرد امور لبنان طی سخنانی اعلام کرد که ریاض سلامه در زمینه تحقیقات جنایی مالی و ارائه مستندات بانک مرکزی همکاری نمیکند.
همچنین این حمایتها در حالی است که اخیراً آژانس جرایم مالی در انگلیس با انتشار گزارشی از یک موسسه حقوقی در لندن، رئیس بانک مرکزی لبنان و همکارانش را به پولشویی و اقدامات فسادآمیز متهم کرده بود. همچنین دادگستری سوئیس نیز گزارشهایی درباره نقش سلامه در پولشویی مربوط به بیش از 300 میلیون دلار و انتقال آن از لبنان به خارج از کشور طی یک سال گذشته منتشر کرده است.
در سایه همه این اتهامات هر کسی که در موقعیت ریاض سلامه باشد یا باید استعفا دهد و یا داوطلبانه در برابر تحقیقات مستقل تسلیم شود تا بیگناهی خود را ثابت کند اما او این کار را انجام نمیدهد. علاوه بر آن همه شرایط لازم برای متزلزل کردن اعتماد خارجیها نسبت به بانک مرکزی لبنان در سایه سیاستهای رئیس آن وجود دارد اما آمریکا توجهی به این موضوع نداشته و همچنان به حمایت از ریاض سلامه ادامه میدهد.
این نشان میدهد که #واشنگتن بر خلاف ادعاهای خود در واقع قصد رسیدگی به امور مالی لبنان و نجات این کشور از بحران اقتصادی از خلال حل بحران سیاسی را ندارد. به بیانی سادهتر واشنگتن قصد دارد از طریق حمایت مجدد از ریاض سلامه مانع از استعفا و یا تسلیم شدن وی گردد. این بدان معنا است که دولت فعلی آمریکا نیز همچنان برای محافظت از مهرههای واشنگتن در لبنان سیاست دولت قبلی را ادامه میدهد و نمیخواهد عرصه لبنان را به راحتی تحویل بازیگران دیگر بدهد.
کارشناسان معتقدند روند وضعیت فعلی در نظام اقتصادی لبنان و همه پیامدهای آن علاوه بر علل شناخته شده و عناصر فساد در داخل این کشور به شکل عمده نتیجه یک مهندسی سیاسی آمریکایی است که این کشور با متحدان خود در داخل و خارج از لبنان اجرا میکند. در واقع آمریکا خارج کردن لبنان از لیست تحریم ها و آزاد کردن پولهای آن را همانند سودان مشروط به توافق صلح با رژیم اشغالگر صهیونیستی میداند. خرابکاری اقتصادی سیاستی است که ایالات متحده در سراسر جهان با استفاده از اهرم فشارهای داخلی و خارجی در پیش گرفته و لبنان نیز مستثنی از این مسئله نیست.
از سوی دیگر ستاد فرماندهی ارتش لبنان شب گذشته با صدور بیانیهای اعلام کرد که در ساعت 2:45 یک قایق جنگی متعلق به دشمن صهیونیستی با تجاوز به حریم آبی لبنان آبهای منطقهای این کشور در مقابل «راس الناقوره» را به مسافت حدود 259 متر و مدت 9 دقیقه نقض کرد.
در بیانیه ارتش لبنان آمده است، این موضوع با هماهنگی نیروهای «یونیفل» ( نیروهای موسوم به حافظ صلح سازمان ملل مستقر در لبنان) پیگیری خواهد شد.
منبع:http://www.asrdiplomacy.ir
اندیشکده جریان، جریانی است نواندیش از جوانانی که باور به تحول در حوزه سیاست ورزی جهانی دارند.
جمعی از جوانان تحصیلکرده در رشته های علوم سیاسی و علوم اجتماعی و ارتباطات و اقتصاد و باورمند به اصول اخلاقی شریعت رهایی بخش حضرت دوست گرد هم آمده اند تا با انگیزه های غیر انتفاعی و غیر جناحی جهت بهبود اوضاع حیات جمعی بشر به تشریک مساعی پرداخته و با رویکردی دانش بنیان، مسئله محور، زمینه نگر و آزاداندیشانه امکان ایجاد یک هویت جمعی فضیلت خواهانه و معطوف به بازاندیشی در سیاست های جهانی را فراهم آورند.