تور عربی اسماعیل هنیه در ایستگاه لبنان؛ پیام‌ها و نتایج

در twitter به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
امروزه در میان اکثر جریانات سیاسی لبنانی که دارای رویکرد ملی هستند لزوم حمایت از مسئله فلسطین و مقاومت فلسطینی در برابر رژیم صهیونیستی صرفاً مسئله‌ای مربوط به حزب الله تلقی نشده و امری کاملاً هسمو با منافع و امنیت ملی لبنان نگریسته می‌شود که این امر به نوبه خود شکستی ژئوپلتیکی برای دشمنان محور مقاومت محسوب می‌شود

 اسماعیل هنیه دبیرکل مقاومت فلسطینی حماس در صدر هیئتی سیاسی از دو روز پیش در لبنان به سر می‌برد و با مقامات بلندپایه لبنانی دیدار کرده است. این سفر از حیث دیدارها و موضوعات مطرح شده در مذاکرات میان هیئت حماس و مقامات لبنانی حامل پیام‌های نمادین و سیگنال‌های سیاسی و عملیاتی در مورد آینده تحولات فلسطین می‌باشد که این موضوع سفر هنیه به بیروت را حائز اهمیت کرده است.

 

منافع مشترک لبنان و فلسطین

بی‌تردید استقبال از اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی حماس و به عنوان گروهی از تبار محور مقاومت و دشمن رژیم صهیونیستی به هیچ عنوان مطلوب بازیگران عربی و غربی ذینفوذ در تحولات این کشور بویژه عربستان سعودی و آمریکا نیست. استقبال از هنیه و تأکید بر همکاری و اتحاد با مقاومت فلسطین از سوی سیاسیون لبنانی به معنای عدم همسویی تحولات لبنان با سیاست‌ها و منافع آمریکا و عربستان در رقابت شدید منطقه‌ای است که با محور مقاومت در مورد لبنان وجود دارد. در واقع امروزه در میان اکثر جریانات سیاسی لبنانی که دارای رویکرد ملی هستند لزوم حمایت از مسئله فلسطین و مقاومت فلسطینی در برابر رژیم صهیونیستی صرفاً مسئله‌ای مربوط به حزب الله تلقی نشده و امری کاملاً هسمو با منافع و امنیت ملی لبنان نگریسته می‌شود که این امر به نوبه خود شکستی ژئوپلتیکی برای دشمنان محور مقاومت محسوب می‌شود که در سالهای گذشته تمام تلاش خود را برای منزوی کردن تفکر مقاومت در لبنان از طریق فشارهای اقتصادی، تبلیغات، بحران آفرینی سیاسی و … بکار گرفته‌اند.

 

پیام مقاومت به رژیم صهیونیستی

بخش دیگر از پیام نمادین مهم سفر هینه به لبنان یادآوری همان چیزی است که در یک دهه اخیر به کابوس صهیونیست‌ها تبدیل شده است یعنی اتصال شبکه مقاومت منطقه‌ای، هم‌افزایی توان مشترک در حوزه‌های مختلف نظامی، انتقال تجربیات، اتحاد نظامی و آمادگی پاسخ مشترک به دشمن می‌باشد. در جنگ اخیر غزه اگرچه حماس و مقاومت غزه یک تنه در برابر دشمن صهیونیستی ایستادگی کرده و با حملات موشکی خود صهیونیست‌ها را وادار به پذیرش شکست و درخواست آتش بس کردند اما بازوان دیگر محور مقاومت در لبنان، سوریه، عراق و یمن از آمادگی برای ورود به عرصه تقابل با صهیونیست‌ها در صورت لزوم خبر دادند. «اسحاق بریک» ژنرال نیروهای ذخیره ارتش صهیونیستی در مصاحبه‌ای به رادیو ارتش اسرائیل گفت: «اگر نمی‌توانیم در طول ۱۱ روز موشک‌باران را متوقف کنیم، پس در جنگی که از چند جبهه و با حضور حزب‌الله در گیرد، چه خواهیم کرد؟»

در همین راستا دیدار هنیه با سید حسن نصرالله دبیرکل حزب الله پیام قاطع اتحاد علیه دشمن مشترک و آمادگی جهاد برای هدفی مشترک را به تل آویو مخابره می‌کند که اکنون با تغییر کابینه و آمدن نفتالی بنت مجدداً اقدامات جنگ طلبانه را در دستور کار قرار داده است.

 

حماس پرچمدار تحولات فلسطین در جهان عرب

بخش دیگری از پیام‌های سفر اسماعیل هنیه به لبنان را باید تسریع روند جاافتادگی محوریت و رهبری حماس بر تحولات فلسطین دانست. بی شک اکنون وزن سیاسی حماس در تحولات فلسطین به مراتب نسبت به گروه فتح و محمود عباس که ریاست تشکیلات خودگردان فلسطینی را بر عهده دارد، بیشتر است. مقاومت غزه با ورود به جنگ اخیر، که برای دفاع از حقوق فلسطینیان حوزه کرانه باختری در محله شیخ جراح شکل گرفت، ثابت کرد که اولاً دارای رویکردی ملی بوده و ثانیاً به خوبی توان حمایت و حفاظت از منافع فلسطینی را دارا می‌باشد. بازتاب چنین وضعیتی را در خارج از خاک فلسطین نیز می‌توان ردگیری کرد چنانکه هنیه در کنفرانس مطبوعاتی پس از دیدار با مقامات لبنانی، یکی از موضوعات اصلی مذاکرات خود را لزوم بازگشت آوارگان فلسطینی و درخواست از تمام طیف‌های لبنان برای توجه بیشتر به حقوق اجتماعی و انسانی آوارگان فلسطینی در لبنان اعلام کرد.

 

 

 

منبع:http://alwaght.net

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *