ترکیه و پاکستان در مسائل امنیتی روابط پیچیده ای را آغاز کرده اند. پاکستان تبدیل به بزرگ ترین خریدار سلاح از ترکیه شده است. خرید چهار کشتی کلاس MILGEM و تعداد زیادی پهپاد بیرقدار و همچنین تجهیزات جاسوسی بخشی از این خریدها را شامل می شود. 1500 نیروی نظامی پاکستان در ترکیه آموزش نظامی دیده اند. برگزاری رزمایش های سالیانه در ترکیه با نام «محمدعلی جناح» و در پاکستان با نام «آتاترک» از برنامه های نظامی دائمی هر دو کشور است. تمرین های دریایی مشترک در دریای عرب و مدیترانه نیز به شکل منظم برگزار می شود.
عربستان سعودی تحت افزایش روابط سیاسی- تجاری با هند، در مورد مساله کشمیر سکوت کرده است، ولی ترکیه دائما از موضع اسلام آباد در این موضوع حمایت می کند. در مقابل نیز پاکستان حامی مواضع سیاسی- امنیتی ترکیه در دریای مدیترانه است.
چاره جویی درباره گسترش روابط امنیتی پاکستان و ترکیه از نظر زمانی و تاثیرات راهبردی از اهمیت بالایی برخوردار است. ترکیه خود را رقیب منطقه ای جمهوری اسلامی ایران می داند و تلاش می کند حوزه های نفوذ جمهوری اسلامی ایران را تا حد امکان محدود کند. از سویی «حاکمیت و ایده منطقه ای جمهوری اسلامی معطوف به مقاومت و جنبش های اسلامی» از منظر هستی شناختی یک خطر بالقوه برای حاکمیت پاکستان محسوب می شود. در نتیجه همکاری با یک حکومت اسلامی با ساختار سکولار همچون ترکیه برای این کشور از اهمیت بالایی برخوردار است.
از سویی اهل سنت پاکستان تحت تاثیر تبلیغات سیاسی، الگوی سیاسی- اقتصادی ترکیه را بهترین الگوی توسعه می دانند. همچنین عمران خان نخست وزیر پاکستان، با انتقاد از سینمای بالیوود و هالیوود از ترکیه درخواست کرده است که محتوای فرهنگی مورد نیاز
این کشور را تهیه کند. در ادامه این روند، دوبله سریال ارطغرل که توسط یک کارگردان عضو آک پارتی ساخته شده، توانست با 55 میلیون بیننده رکورد تماشای سریال در پاکستان را بشکند. این موضوع به معنای تلاش حاکمیت پاکستان جهت افزایش گرایشات فرهنگی جامعه اردو زبان به سمت ترکیه است.
افزایش روابط نظامی-امنیتی اسلام آباد و آنکارا می تواند آثار منفی زیر را بر منافع بین المللی ج ا ایران داشته باشد:
گروه 1: محور اخوانی ترکیه- قطر- پاکستان و گروه های تروریستی تکفیری (ترکستان شرقی، داعش و…)؛
گروه 2: جناح ارگ (اشرف غنی، امرالله صالح و…)؛
گروه 3: جناح سپیدار (عبدالله عبدالله، ژنرال دوستم و…)؛
گروه 4: طالبان متعهد به تصمیمات شورای کویته (سپاه صحابه، حقانی و…)؛
گروه 5: طالبان متعهد به صلح حقیقی در افغانستان (برخی اعضاء دفتر سیاسی طالبان در دوحه مانند ملا عبدالغنی برادر)؛
گروه 6: محور مقاومت ایران- زینبیون- فاطمیون؛
گروه 7: احزاب شیعی پاکستان (جامعه بعثت، تحریک جعفری، مجلس وحدت مسلمین، شیعیان پنجابی حامی مسلم لیگ-ن)؛
گروه 8: جمهوری خلق چین؛
گروه 9: محور امنیتی ترکیه-رژیم صهیونیستی؛
گروه 10: سازمان های تروریستی منطقه ای مانند حرکت اسلامی ترکستان، حزب المجاهدین کشمیر و…؛
برگزاری مانور مشترک نظامی در این منطقه برای پاکستان از اهمیت زیادی برخوردار بود؛ زیرا شمال سد تاربلا کمپ نظامی لجستیکی کمپ های بالاکوت قرار دارد. دولت بهارات جانتا در زمان انتخابات 2019 با حمله نظامی به کمپ های بالاکوت عملا پاکستان را تحقیر کرده است. حضور نیروهای ترک در این منطقه عملا خط و نشانی از سوی پاکستان برای هند محسوب می شود. همچنین با توجه به روابط بسیار نزدیک گروه تکفیری حزب المجاهدین کشمیر با ترکیه که در سال های اخیر بسیار تشدید شده است، باید منتظر استفاده ترکیه از این کارت در مقابل هند بود. این موضوع عملا می تواند روابط ایران و هند را تاحدودی تحت تاثیر قرار دهد.
اندیشکده جریان، جریانی است نواندیش از جوانانی که باور به تحول در حوزه سیاست ورزی جهانی دارند.
جمعی از جوانان تحصیلکرده در رشته های علوم سیاسی و علوم اجتماعی و ارتباطات و اقتصاد و باورمند به اصول اخلاقی شریعت رهایی بخش حضرت دوست گرد هم آمده اند تا با انگیزه های غیر انتفاعی و غیر جناحی جهت بهبود اوضاع حیات جمعی بشر به تشریک مساعی پرداخته و با رویکردی دانش بنیان، مسئله محور، زمینه نگر و آزاداندیشانه امکان ایجاد یک هویت جمعی فضیلت خواهانه و معطوف به بازاندیشی در سیاست های جهانی را فراهم آورند.