روز جمعه نشریه آلمانی “تاگساشپیگل” درگزارشی به این موضوع پرداخته است. بر اساس این گزارش، سفیک بیرکیه، معمار معروف ترک که پیشتر کاخ ریاستجمهوری آنکارا را طراحی کرده، ده عکس از طرحهای خود برای کاخ جدید رجب طیب اردوغان در ساحل مارماریس را در وبسایت شخصی خود منتشر کرده است.
به گزارش دویچهوله، روزنامه “سوزجو” (Sözcü) که به نیروهای اپوزیسیون نزدیک است، این عکسها را بازنشر داده و به بحث پیرامون تجملگرایی رئیس جمهوری ترکیه دامن زده است.
به گزارش تاگساشپیگل، بیرکیه این عکسها را “اشتباهی” در وبسایتش گذاشته و اکنون آنها را برداشته است.
تقلید از سلطانهای عثمانی
رسانههای ترکیه نوشتهاند که کاخ جدید اردوغان در مارماریس دو سال پیش ساخته شده و جزییات آن تاکنون “مانند یک عملیات سری دولتی” فاش نشده است.
تصاویر منتشرشده یک ساختمان دو طبقه در حومه شهر را نشان میدهند که به سبک نئوعثمانی ساخته شده و حدود ۳۰۰ اتاق، یک استخر بزرگ و یک ساحل اختصاصی دارد.
بر اساس گزارشها، برای این کاخ تابستانی ۶۲ میلیون یورو هزینه شده است – به احتمال زیاد از خزانه دولت.
اردوغان در سال ۲۰۱۴ به کاخ ریاست جمهوری در خارج از مرکز آنکارا نقل مکان کرد. ایجاد کاخی با هزار اتاق انتقادهای زیادی را برانگخیت، بیش از هر چیز به این دلیل که در منطقهای جنگلی و با عدم رعایت مقررات حفاظت از محیط زیست ساخته شده و بیش از ۶۱۵ میلیون دلار هزینه برداشته است.
کاخ سفید آنکارا
رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه، به مقر جدید خود “کاخ سفید” در آنکارا نقل مکان کرده است. کاخ سفید ترکیه هزار اتاق دارد. این کاخ دارای اتاقهایی است که امکان شنود در آنها نیست و مقر فرماندهی آن در برابر بمب اتمی نیز مقاومت میکند. این بنا بهرغم مخالفتهای وسیع در ترکیه ساخته شده است.
سپتامبر سال گذشته میلادی نیز رسانههای ترکیه گزارش دادند که اردوغان سودای ساخت یک کاخ چندمیلیونی دیگر در شمال دریاچه وان را در سر میپروراند که قرار است یادآور کاخ قبادآباد متعلق به سلطان علاالدین کیقباد، یکی از پادشاهان سلجوقی در قرن ۱۳ میلادی باشد.
به گفته مقامات دولتی ترکیه، محوطه این کاخ همان جایی است که در آن سلطان آلپ ارسلان پس از پیروزی بر امپراتوری بیزانس در نبرد ملازگرد در سال ۱۰۷۱ چادر خود را برافراشت.
توصیه همسر اردوغان: کم بخورید!
تقریبا همزمان با انتشار عکسهای قصر تابستانی اردوغان در مارماریس، همسر او امینه، از مردم کشورش خواست، “از حجم وعدههای غذایی خود بکاهند و کمتر خرید کنند”.
فراخوان همسر رئیس جمهور با واکنش شدید مردم روبرو شد، زیرا ترکیه در بحران اقتصادی شدیدی بهسر میبرد، بسیاری از شهروندان با حقوق عادی خود توان گذران زندگی را ندارند، به دلیل نرخ بالای تورم قیمت مواد غذایی به شدت افزایش یافته و پاندمی کرونا نیز فشار مضاعفی بر اقتصاد این کشور وارد کرده است.
بر اساس آمار رسمی از هر پنج شهروند این کشور، دستکم یک نفر زیر خط فقر زندگی میکند.
اندیشکده جریان، جریانی است نواندیش از جوانانی که باور به تحول در حوزه سیاست ورزی جهانی دارند.
جمعی از جوانان تحصیلکرده در رشته های علوم سیاسی و علوم اجتماعی و ارتباطات و اقتصاد و باورمند به اصول اخلاقی شریعت رهایی بخش حضرت دوست گرد هم آمده اند تا با انگیزه های غیر انتفاعی و غیر جناحی جهت بهبود اوضاع حیات جمعی بشر به تشریک مساعی پرداخته و با رویکردی دانش بنیان، مسئله محور، زمینه نگر و آزاداندیشانه امکان ایجاد یک هویت جمعی فضیلت خواهانه و معطوف به بازاندیشی در سیاست های جهانی را فراهم آورند.