اخیراً وزارت حفاظت زیستمحیطی اسرائیل اعلام کرد اجرای یکی از بندهای مهم توافق عادیسازی روابط با امارات را به تاخیر انداخته است: بندی که به امارات اجازه میدهد از خط لوله نفت ایلات-عسقلان (از دریای سرخ به ساحل مدیترانه) استفاده کند. طبق اعلام این وزراتخانه شرکت اسرائیلی بهرهبردار از خط لوله یک «ارزیابی خطر» ناکافی ارائه کرده است.
فعالیتهای این خط لوله که در دهه 1960 برای واردات نفت از ایران ساخته شد در حالت محرمانه باقی مانده اما نزدیکی این مسیر به مناطق حساس زیستمحیطی و راهبردی واضح است. پایانه ایلات بین سواحل توریستی و مناطق حفاظتشده صخرههای مرجانی قرار دارد؛ بخش بیابانی آن از یک منطقه حفاظتشده عبور میکند و پایانه عسقلان هم فقط حدود یک مایل با مرز غزه فاصله دارد که آن را نسبت به حملات راکتی آسیبپذیر میسازد.
منطق امارات برای استفاده از این خط لوله هم دیپلماتیک است و هم تجاری. غالب نفت تولید امارات به کشورهای آسیایی فروخته میشود. خرید نفت اسرائیل نیز از روسیه و آذربایجان است. گزارشها نشان میدهد امارت از این خط لوله برای فروشهای موردی به اروپا استفاده خواهد کرد؛ اگر چه ممکن است انجام چنین انتقالاتی از طرق دیگر مانند ارسال نفتکش از کانال سوئز یا استفاده از خط لوله مصری «سومد» سریعتر باشد.
علاوه بر خط لوله، امارات تلاش میکند با خرید 22 درصد از سهام یک شرکت حفاری، در میدان گازی تامار اسرائیل سرمایهگذاری کند اما روند انجام این معامله کند بوده است. اگر چه مقامات اسرائیلی این تاخیر را به اقدامات احتیاطیِ مقرر نسبت میدهند یک رسانه منطقهای این گمانه را مطرح کرده که امارات بعد از جنگ اخیر غزه در این خصوص مردد شده است.
اندیشکده جریان، جریانی است نواندیش از جوانانی که باور به تحول در حوزه سیاست ورزی جهانی دارند.
جمعی از جوانان تحصیلکرده در رشته های علوم سیاسی و علوم اجتماعی و ارتباطات و اقتصاد و باورمند به اصول اخلاقی شریعت رهایی بخش حضرت دوست گرد هم آمده اند تا با انگیزه های غیر انتفاعی و غیر جناحی جهت بهبود اوضاع حیات جمعی بشر به تشریک مساعی پرداخته و با رویکردی دانش بنیان، مسئله محور، زمینه نگر و آزاداندیشانه امکان ایجاد یک هویت جمعی فضیلت خواهانه و معطوف به بازاندیشی در سیاست های جهانی را فراهم آورند.