رسانههای دولتی چین اعلام کردند که این کشور نسبت به عبور گروهی شناور نظامی به رهبری ناو ملکه الیزابت از دریای مورد مناقشه چین جنوبی، به بریتانیا هشدار دادهاند.
به نوشته گاردین، وو کیان، سخنگوی وزارت دفاع ملی چین گفت که این کشور به آزادی دریانوردی احترام میگذارد، اما با هرگونه فعالیت دریایی که هدف آن ایجاد جدال است، قاطعانه مخالفت میکند.
او افزود: «این اقدامات نباید با ایجاد بی ثباتی به صلح منطقهای لطمه بزند. برای مثال آخرین همکاری نظامی بین بریتانیا و ژاپن بخشی از این موارد است. نیروی دریایی چین برای مقابله با چنین رفتاری اقدامات لازم را انجام خواهد داد.»
این اولین باری است که گروه شناورهای دریایی بریتانیا که شامل دو ناوشکن و دو ناوچه که در منطقه آسیا و اقیانوسیه مستقر شده است، به رهبری کشتی ملکه الیزابت از این مسیر گذر میکند. این کشتی به ژاپن میرود، اما طبق گزارشها در هند، سنگاپور و کره جنوبی – برای شرکت در تمرینات در کنار متحدان توقف کرده است. پیشبینی میشد این اقدام واکنش پکن را که با چندین کشور منطقه بر سر آبها و جزایر اختلاف دارد، برانگیزد.
رسانههای چینی میگویند، نفس حضور بریتانیا در دریای چین جنوبی خطرناک است. آنها معتقدند اگر لندن تلاش کند حضور نظامی خود را در این منطقه با اهمیت ژئوپلیتیکی تداوم بخشد، وضعیت موجود در منطقه پیچیدهتر خواهد شد و اگر اقدامی واقعی علیه چین انجام شود، محکوم به شکست است.
بن والاس، وزیر دفاع بریتانیا بارها گفته است که مسیر مستقیم از طریق آبهای بینالمللی را برای شرکت در تمرینات نظامی با متحدان خود طی میکند. او تاکید کرد: «ما نمیخواهیم برای تحریک بیشتر به آن طرف جهان برویم. ما اعتمادبهنفس خواهیم داشت، اما نه برای مقابله.»
او در اوایل این ماه گفت: «همانطور که شاهد انحراف قدرت در اقیانوس آرام هستیم، ما متعهد هستیم که در اینجا با شرکای خود برای دفاع از ارزشهای دموکراتیک، مقابله با تهدیدات مشترک و حفظ امنیت ملتهایمان همکاری کنیم.»
در اواخر سال جاری، بریتانیا دو کشتی جنگی دیگر نیز به طور دائمی در منطقه مستقر خواهد کرد.
افزایش نظامیگری و توسعهطلبی چین در منطقه، بهویژه در تایوان که پکن ادعا میکند استانی از چین است و آن را باز پس خواهد گرفت، تنش بین چین و بسیاری از همسایگان آن را بیشتر کرده است.
منبع:https://www.independentpersian.com
اندیشکده جریان، جریانی است نواندیش از جوانانی که باور به تحول در حوزه سیاست ورزی جهانی دارند.
جمعی از جوانان تحصیلکرده در رشته های علوم سیاسی و علوم اجتماعی و ارتباطات و اقتصاد و باورمند به اصول اخلاقی شریعت رهایی بخش حضرت دوست گرد هم آمده اند تا با انگیزه های غیر انتفاعی و غیر جناحی جهت بهبود اوضاع حیات جمعی بشر به تشریک مساعی پرداخته و با رویکردی دانش بنیان، مسئله محور، زمینه نگر و آزاداندیشانه امکان ایجاد یک هویت جمعی فضیلت خواهانه و معطوف به بازاندیشی در سیاست های جهانی را فراهم آورند.