دستکم ۶ نفر در جریان آتش سوزی جنگلها در نواحی جنوبی ترکیه که از چهارشنبه ۲۸ ژوئیه آغاز شده، کشته شدند.
آتش که برای چهارمین روز پیامی همچنان شعلهور است بسیاری از مناطق ساحلی این کشور در جنوب را که از مراکز جذب گردشگر محسوب میشوند تهدید میکند.
تلاش بیش از ۴ هزار آتش نشان به کمک هواپیما و هلی کوپتر برای اطفای حریق در حاشیه دریای اژه و مدیترانه ادامه دارد و مقامات میگویند اکنون بخش قابل توجهی از حریق تحت کنترل قرار گرفته است.
آتش نشانان طی چهار روز اخیر توانستند بیش از ۵۰ حریق دیگر را که در پی گرمای شدید و وزش باد در نقاط مختلف شعلهور شده بودند، خاموش کنند.
شدیدترین آتش سوزی در ماناوگات و آکسکی در استان آنتالیا رخ داد؛ جایی که یک مرد ۸۲ ساله و یک زوج دیگر کشته شدند. رسانههای داخلی ترکیه در آخرین گزارشهای خود از جان باختن دو نیروی امداد در این منطقه نیز خبر دادند.
در پی این آتش سوزیها دستکم ۲۵ روستا و منطقه مسکونی تخلیه شدند و یک داوطلب ۲۵ ساله در آتش سوزی دیگری در نزدیکی تفریحگاهی در مارماریس جان باخت.
به گفتۀ سازمان حوادث و بلایای طبیعی ترکیه دستکم ۱۱۲ نفر در جریان این آتش سوزیها «آسیب» دیده و ۵۸ نفر از این تعداد به دلیل استنشاق دود و سوختگی در بیمارستان بستری شدهاند.
سفارت روسیه در این کشور اعلام کرد که سه هواپیمای آبپاش برای کمک به عملیات اطفای حریق به ترکیه فرستاده است. آذربایجان نیز از اعزام ۵۰۰ نفر از پرسنل اورژانس همچنین تجهیزات امداد به این کشور خبر داد. دو کشور یونان و فرانسه نیز به ترکیه پیشنهاد کمک دادهاند.
رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه اعلام کرد که دولت از همه شهروندانی که در جریان آتش سوزی آسیب دیدهاند حمایت خواهد کرد و فخرالدین آلتون، رئیس دفتر ارتباطات ریاست جمهوری از آغاز «تحقیقات جامع» برای شناخت علل وقوع این آتش سوزی خبر داد.
آتش سوزی در سواحل مدیترانهای و دریای اژه در ماههای خشک تابستان شایع است؛ با این وجود شهردار مارماریس میگوید که نمیتواند عامل «خرابکاری» را در وقوع حوادث اخیر رد کند.
در دیگر استانها مقامات برای جلوگیری از وقوع حادثهای مشابه، ورود افراد به جنگلها را ممنوع اعلام کردند.
منبع:https://per.euronews.com
اندیشکده جریان، جریانی است نواندیش از جوانانی که باور به تحول در حوزه سیاست ورزی جهانی دارند.
جمعی از جوانان تحصیلکرده در رشته های علوم سیاسی و علوم اجتماعی و ارتباطات و اقتصاد و باورمند به اصول اخلاقی شریعت رهایی بخش حضرت دوست گرد هم آمده اند تا با انگیزه های غیر انتفاعی و غیر جناحی جهت بهبود اوضاع حیات جمعی بشر به تشریک مساعی پرداخته و با رویکردی دانش بنیان، مسئله محور، زمینه نگر و آزاداندیشانه امکان ایجاد یک هویت جمعی فضیلت خواهانه و معطوف به بازاندیشی در سیاست های جهانی را فراهم آورند.