توصیه کاسپاروف به بایدن

در twitter به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
جو بایدن سه‌شنبه شب ولادیمیر پوتین را به تلاش برای ایجاد اخلال در انتخابات میان‌دوره‌ای ۲۰۲۲ متهم کرد. او در عین حال از احتمال وقوع یک جنگ تمام‌عیار هم سخن گفت. پس از این اظهارات، ‌گری کاسپاروف به بایدن توصیه کرد که اگر ایالات متحده واقعا می‌خواهد جلوی حملات سایبری روسیه را بگیرد، باید به دنبال مهره بزرگ برود و به اصطلاح شاه را شکار کند.

جو بایدن، رئیس‌جمهوری ایالاتی متحده، در شمال ویرجینیا در اداره اطلاعات ملی این کشور، سخنان مهمی را علیه پوتین در برابر ۱۲۰ نماینده اطلاعاتی آمریکا بیان کرد. به نوشته وب‌گاه هندوستان تایمز، جو بایدن، رئیس‌جمهور ایالات متحده آمریکا روز سه‌شنبه ولادیمیر پوتین، همتای روسی خود را به تلاش برای ایجاد اخلال در انتخابات میان دوره‌ای ۲۰۲۲ ایالات متحده متهم کرد؛ انتخاباتی که قرار است در نوامبر سال آینده برگزار شود. این آزمونی برای ۴۳۵ کرسی در مجلس آمریکا است. در سنا هم قرار است که از میان ۱۰۰ کرسی درباره سرنوشت ۳۴ کرسی رای‌گیری شود. رئیس‌جمهور آمریکا با اشاره به «خطرناک» بودن پوتین ادعا کرد که همتای روسی او اقتصادی را هدایت می‌کند که فقط سلاح هسته‌ای دارد، نه هیچ چیز دیگر. بایدن این اظهارات را در مقابل ۱۲۰ نیروی اطلاعاتی این کشور در دفتر مدیر اطلاعات ملی آمریکا ابراز کرد. رئیس‌جمهور آمریکا با اشاره به اطلاعاتی که در جریان جلسات توجیهی روزانه خود دریافت می‌کند، گفت: «ببینید روسیه از مدت‌ها پیش درباره انتخابات ۲۰۲۲ و اطلاعات غلط چه کارهایی انجام داده است.» بایدن بدون ارائه جزئیات بیشتر درباره این موضوع گفت که اقدامات‌ رئیس‌جمهور روسیه «نقض کامل» حاکمیت ایالات متحده است. بایدن گفت: «پوتین یک مشکل واقعی دارد. او بالای سر اقتصادی نشسته است که سلاح هسته‌ای دارد؛ اما چیز دیگری ندارد. او می‌داند که واقعا در مضیقه است و از نظر من، همین او را حتی بیشتر خطرناک می‌کند.» رئیس‌جمهور ایالات متحده، در این سخنرانی همچنین به افزایش حملات سایبری اخیر از جمله باج افزارها که ادعا می‌شود، توسط مسکو انجام شده است، اشاره کرد. بایدن هشدار داد: «اگر در نهایت به سمت یک جنگ، یک جنگ تمام‌عیار واقعی با یک قدرت بزرگ پیش برویم، این امر نتیجه نقض قوانین سایبری خواهد بود.»

وب‌گاه پولیتیکو هم در گزارشی درباره صحبت‌های اخیر بایدن نوشت که رئیس‌جمهوری آمریکا انتظار دارد تا همتای روسی‌اش، رفتارش را اصلاح کند. در این‌باره منتقدان کرملین می‌گویند که رئیس‌جمهوری آمریکا به-جای اقدامات کوچک، باید قدم‌های بزرگ‌تری بردارد. اما برخی نیروهای داخلی کاخ سفید می‌گویند که به‌هم زدن تعادل پوتین می‌تواند عواقب خطرناک‌تری در پی داشته باشد.

گری کاسپاروف، استاد بزرگ شطرنج و از منتقدان برجسته پوتین بر این باور است که اگر ایالات متحده واقعا می‌خواهد جلوی حملات سایبری روسیه را بگیرد، باید به دنبال مهره بزرگ برود و به اصطلاح شاه را شکار کند. کاسپاروف خاطرنشان می‌کند که ارزش دارایی‌ها و مال و اموال ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه ده‌ها میلیارد دلار است. محققان با بررسی همه‌چیز، از ساعت‌های لوکس پوتین گرفته تا قصری که گفته می‌شود به آنجا مکرر سفر می‌کند تا مسیرهای غیرمعمول پولی که به حلقه داخلی او منتهی می‌شود، چنین رقمی را برای وی تخمین زده‌اند. کاسپاروف استدلال می‌کند که این ثروت مخفی باعث می‌شود پوتین به‌طور منحصربه‌فردی در برابر تحریم‌های ایالات متحده آسیب‌پذیر باشد. او می‌گوید: وقت آن رسیده است که دولت بایدن با وفاداران میلیاردری که دیکتاتور روسیه را در قدرت نگه داشته‌اند و کمک به پنهان کردن ثروت او می‌کنند، برخورد کند. قهرمان مشهور شطرنج و منتقد کرملین تنها کسی نیست که این ایده را مطرح می‌کند: فعالانی که دنباله‌رو الکسی ناوالنی، مخالف برجسته پوتین که در زندان است، اخیرا فهرست ۳۵نفره‌ای را منتشر کرده‌اند که خواستار مسدود کردن دارایی‌هایشان در آمریکا شده‌اند.

کاسپاروف به پولیتیکو گفت: «این اقدام تند و تیزی به‌حساب نمی‌آید. پوتین به روسیه و روس‌ها اهمیت نمی‌دهد. برای او منافع ملی اهمیت ندارد. تنها منافع شخص خودش حائز اهمیت است.» با این حال برخی مخالفان روسی و حتی افراد داخلی در برابر چنین درخواست‌هایی مقاومت می‌کنند. اما ایولین فارکاس، یک مقام ارشد سابق پنتاگون در زمان باراک اوباما رئیس‌جمهوری وقت ایالات متحده می‌گوید: «ما واقعا به اندازه کافی تلاش نمی‌کنیم. پوتین، پیام رئیس‌جمهور جدید ایالات متحده را به اندازه کافی جدی نمی‌گیرد.» بایدن بیشتر به شیوه‌های سنتی برخورد معتقد است و از تحریم و اقدامات دیپلماتیک حمایت می‌کند. با این حال هنوز در برخورد با پوتین دودستگی در این کشور وجود دارد.

برخی می‌گویند که رفتن به‌دنبال ثروت شخصی پوتین، او را آن‌گونه که باید مجازات نمی‌کند. پس از چندین جلسه بحث و بررسی هم نتیجه گرفته شد که دنبال اقدامات قهرآمیز شدید نباید رفت. این دسته بدون تشدید تنش‌ها یا به خطر انداختن همکاری بالقوه درباره چالش‌های مشترک مانند تغییرات اقلیمی، روسیه را مورد توجه قرار خواهند داد. نتیجه این استراتژی محتاطانه، مدیریت بهتر برخورد با روسیه است؛ درحالی‌که عمده تلاش‌های ایالات متحده به سمت تهدید بزرگ‌تر، یعنی چین معطوف است. مقامات دولت بایدن می‌گویند آنچه ایالات متحده از روسیه می‌خواهد یک رابطه پایدار و قابل پیش‌بینی است، نه یک اصطکاک بی‌پایان و وقوع رویدادهای غیرقابل پیش‌بینی.

مخالفان روسی اما می‌گویند این رویکرد مشکل اساسی روسیه را حل نمی‌کند. پوتین و دزدسالاران وفادار به او آسیب چندانی نمی‌زنند. به گفته آنها، این رویکرد نمی‌تواند پوتین را از ایجاد دردسر برای آمریکا در طولانی‌مدت منصرف کند. بیل برودر، یک منتقد برجسته پوتین و برگزارکننده کارزارهای ضد فساد می‌گوید:

«اگر می‌خواهید رفتار پوتین را تغییر دهید، تنها کاری که می‌توانید انجام دهید این است که به چیزی که وی برایش ارزش بیشتری قائل است، متمرکز شوید؛ یعنی پولی که وی از مردم روسیه دزدیده و از طریق این الیگارشی‌ها نگهداری می‌کند.» به اعتقاد وی این به‌راستی مثل گلوله نقره‌ای است که پوتین را از پا در می‌آورد.

 

 

منبع:http://farhangeiranian.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *