روابط پایدار و نزدیک ریاض و ابوظبی که در گذشته برقرارشده بود، در حال از بین رفتن است. طیف گستردهای از اختلافات سیاسی میان ریاض و ابوظبی در طی هفتههای گذشته به صورت شدیدتری در حال نمایان است. فهرست طولانی اختلافات شامل درگیری یمن، سازش با قطر، عادیسازی روابط با اسرائیل و توافقنامه ابراهیم، مدیریت روابط با ترکیه، سهمیه تولید اوپک پلاس، استراتژی ایران و تجارت فرامرزی است. در این راستا نشریه آمریکایی فارن پالیسی در تحلیلی به قلم «نیل کوئیلیام» به تبیین و بررسی اختلافات جدید ریاض و ابوظبی پرداخته است.
نویسنده در بخش پایانی یادداشت مینویسد: «مشکل اساسی شورای همکاری خلیجفارس این مسئله است که روایت امنیتی که زمانی منافع جمعی، هر شش عضو را به یکدیگر مرتبط کرده بود، اتفاق نیفتاده است.
باوجوداینکه تهدیدات ایران همچنان پابرجاست؛ منافع ملی که شامل تنوع اقتصادی و امنیت داخلی میشود باعث شده که کشورهایی پیشرو مانند امارات و عربستان سعودی مسیر خود را ترسیم کنند.»
اندیشکده جریان، جریانی است نواندیش از جوانانی که باور به تحول در حوزه سیاست ورزی جهانی دارند.
جمعی از جوانان تحصیلکرده در رشته های علوم سیاسی و علوم اجتماعی و ارتباطات و اقتصاد و باورمند به اصول اخلاقی شریعت رهایی بخش حضرت دوست گرد هم آمده اند تا با انگیزه های غیر انتفاعی و غیر جناحی جهت بهبود اوضاع حیات جمعی بشر به تشریک مساعی پرداخته و با رویکردی دانش بنیان، مسئله محور، زمینه نگر و آزاداندیشانه امکان ایجاد یک هویت جمعی فضیلت خواهانه و معطوف به بازاندیشی در سیاست های جهانی را فراهم آورند.