این اقدام اسرائیل در حالی است که الشیخ چند هفته پیش برای گفتوگو بر سر پرونده انتخابات فلسطین با البرغوثی دیدار کرده و درباره فهرست انتخاباتی فتح در انتخابات پارلمانی آتی رایزنی کرده بود.
از سوی دیگر، کمیته مرکزی انتخابات فلسطین تاکید کرد: زمان نامزدی در انتخابات پارلمانی تا شامگاه چهارشنبه آتی ادامه دارد.
مردم فلسطین خود را آماده شرکت در انتخابات قانونگذاری در ماه مه و انتخابات ریاستی در ماه ژوئیه (که برای نخستین بار از سال 2006 میلادی برگزار میشود) میکنند، حماس در آخرین انتخابات فلسطین توانست اغلب کرسیهای شورای قانونگذاری را به دست آورد؛ شورایی که در سال 2018 میلادی پس از چندین سال تسلط حماس بر نوار غزه منحل شد.
در این میان، جریان به رهبری دحلان در قالب فهرستی مستقل از فتح در انتخابات آتی شرکت خواهد کرد؛ جریانی که محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین آن را به رسمیت نمیشناسد و جریانی غیر قانونی می داند.
در همین رابطه، جنبش فتح در قالب سه فهرست جداگانه در انتخابات آتی شرکت خواهد کرد؛ نخست جریان وابسته به دحلان، دوم جریان به رهبری ناصر القدوه سوم جریان به رهبری محمود عباس در فتح، البته باید جریان به رهبری مروان البرغوثی را هم در نظر داشت که هنوز تصمیم قطعی خود برای پیوستن به القدوه یا حضور مستقل در انتخابات را نگرفته است.
در این میان، پیشبینی میشود که با چند دسته شدن فتح، کفه انتخابات به سمت جنبش حماس سنگینی کند چرا که این جنبش در نظر دارد تا با همه ثقل خود در این انتخابات شرکت کند، هر چند که علیرغم وضعیت اقتصادی وخیم اهالی نوار غزه، حماس حجم قابل توجهی از پشتوانه سیاسی خود را از دست داده است.
«غسان الخطیب»، تحلیلگر امور سیاسی فلسطین در این باره تصریح کرد: حلقه محمود عباس از تصمیمات و اقدامات مروان البرغوثی، دحلان و القدوه در نگرانی به سر میبرد زیرا هر رایی که به دست میآورند، علیه فتح و به سود حماس خواهد بود.
منبع:https://mdeast.news/
اندیشکده جریان، جریانی است نواندیش از جوانانی که باور به تحول در حوزه سیاست ورزی جهانی دارند.
جمعی از جوانان تحصیلکرده در رشته های علوم سیاسی و علوم اجتماعی و ارتباطات و اقتصاد و باورمند به اصول اخلاقی شریعت رهایی بخش حضرت دوست گرد هم آمده اند تا با انگیزه های غیر انتفاعی و غیر جناحی جهت بهبود اوضاع حیات جمعی بشر به تشریک مساعی پرداخته و با رویکردی دانش بنیان، مسئله محور، زمینه نگر و آزاداندیشانه امکان ایجاد یک هویت جمعی فضیلت خواهانه و معطوف به بازاندیشی در سیاست های جهانی را فراهم آورند.