«محمود عباس»، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین در 15 ژانویه سال جاری با صدور فرمانی، تاریخ برگزاری انتخابات پارلمانی را 22 مه و انتخابات ریاست جمهوری را 31 اوت اعلام کرد و از آن زمان تاکنون با فشارهای منطقهای و بینالمللی برای لغو این انتخابات مواجه میشود.
با این حال کارشناسان فلسطینی بعید میدانند انتخابات که قرار است پس از 15 سال در این کشور برگزار شود، با وجود فشارهای منطقهای و بین المللی به تأخیر بیفتد.
«صبری سایدام»، یکی از اعضای کمیته مرکزی جنبش فتح فلسطین طی سخنانی در رادیو «صدای فلسطین» در 21 مارس گفته بود که اسرائیل با مخالفت با برگزاری انتخابات، دولت فلسطین را وادار به لغو انتخابات میکند.
سایدام با اشاره به عدم قطعیت در مشارکت فلسطینیها در قدس در انتخابات، گفت دولت اسرائیل با بهانهگیری انتخابات در اسرائیل به جامعه بینالملل پاسخ روشن نمیدهد و قصد به تاخیر انداختن پرونده قدس را دارد.
همچنین «جبریل الرجوب»، دبیر کل کمیته مرکزی جنبش فتح در گفتوگو با تلویزیون دولتی فلسطین اعلام کرد که دولت فلسطین در زمینه لغو انتخابات علاوه بر اسرائیل از سوی عناصر منطقهای و عرب تحت فشار قرار میگیرد و محمود عباس تمام این فشارها را رد میکند.
از سوی دیگر «واصل ابو یوسف»، عضو کمیته مرکزی سازمان آزادیبخش فلسطین نیز در گفتوگو با خبرنگار آناتولی تاکید کرد که بعید میدانند که انتخابات فلسطین به تاخیر بیفتد.
ابو یوسف گفت: مورد بحث قرار گرفتن تاخیر انتخابات، ناکارآمد است. انتخابات، گام اول برای پایان تجزیه فلسطین، تجدید نهادهای دولتی و تامین نظم ملی و دموکراسی است.
گفتنی است روند انتخابات در سرزمینهای اشغالی و تحت محاصره فلسطین (قدس شرقی، کرانه باختری، نوار غزه) در 3 مرحله (راهاندازی شورای ملی فلسطین برای اجرای انتخابات، انتخابات پارلمانی و انتخابات ریاستی) و مطابق با اصول سازمان آزادیبخش فلسطین و توافقنامههای بینالمللی برگزار خواهد شد.
منبع:https://mdeast.news
اندیشکده جریان، جریانی است نواندیش از جوانانی که باور به تحول در حوزه سیاست ورزی جهانی دارند.
جمعی از جوانان تحصیلکرده در رشته های علوم سیاسی و علوم اجتماعی و ارتباطات و اقتصاد و باورمند به اصول اخلاقی شریعت رهایی بخش حضرت دوست گرد هم آمده اند تا با انگیزه های غیر انتفاعی و غیر جناحی جهت بهبود اوضاع حیات جمعی بشر به تشریک مساعی پرداخته و با رویکردی دانش بنیان، مسئله محور، زمینه نگر و آزاداندیشانه امکان ایجاد یک هویت جمعی فضیلت خواهانه و معطوف به بازاندیشی در سیاست های جهانی را فراهم آورند.