«الیاس اسود»، رئیس شورای بازرگانی لبنان و آلمان در کنفرانسی مطبوعاتی در بیروت خبر داد که هیئتی از این شرکتها به سفری دو روزه به لبنان پایان دادهاند.
او گفت که این شرکتها طرحی پیشنهاد دادهاند که به موجب آن بندر بیروت اهمیت خود را بهعنوان مسیر اصلی واردات و صادرات در لبنان و همچنین بهعنوان یک دروازه میان شرق و اروپا بازمییابد.
وی افزود که این طرح شامل بازسازی بندر بیروت و بهروزسازی تجهیزات آن با هدف افزایش ظرفیتهای بندر و نوسازی مسیر دریایی براساس فناوریهای جدید و الکترونیک کردن مدیریت پهلو گرفتن کشتیها و مسائل گمرکی و انبارداری و کارهای اداری دیگر در بندر میشود.
«مروان عبود»، استاندار بیروت، نیز در این کنفرانس مطبوعاتی ضمن قدردانی از طرح پیشنهادی این شرکتها تأکید کرد که بن بست سیاسی در لبنان باعث میشود که به اجرایی شدن چنین طرحی در آینده نزدیک خوشبین نباشیم.
«میشال نجار»، وزیر کار لبنان، نیز تأکید کرد که دولت پیشبرد امور در لبنان امکان تصمیمگیری درباره این پروژه را ندارد و باید این پروژه در قالب یک لایحه به مجلس لبنان برود.
پیش از این دولت آلمان تأکید کرده بود که این طرح ازجانب شرکت های خصوصی مطرح شده و دولت آلمان هیچ نقشی در آن ندارد.
هفته گذشته دو منبع آگاه به خبرگزاری «رویترز» خبر دادند که آلمان در پی مطرح کردن طرحی برای بازسازی بندر بیروت است.
در پی انفجار مواد شیمیایی انبارشده در بندر بیروت در اوت 2020، دست کم 200 تن کشته و هزاران تن زخمی شدند و هزاران خانه آسیب دید و لبنان گرفتار بغرنجترین بحران سیاسی و اقتصادی خود از زمان جنگ داخلی (1975-1990) شد.
به گفته دو مقام دیپلماتیک آلمان و فرانسه میکوشند که بازسازی بندر را مدیریت کنند و در این راستا در هفته آینده طرحی را پیشنهاد خواهند کرد که به تصویب بانک سرمایهگذاری اروپا رسیده و به موجب آن همه منطقه تخلیه و همه تأسیسات از نو ساخته خواهد شد.
یکی از منابع حجم این سرمایهگذاری را میان 2 تا 3 میلیارد یورو برآورد کرده است.
یک مقام لبنانی نیز تأکید کرد که آلمان طرحی جامع برای بازسازی بندر بیروت ارائه خواهد کرد.
براساس این گزارش، این طرح علاوه بر بازسازی خود بندر بیروت به بازسازی منطقه پیرامونی آن به مساحت یک میلیون متر مربع نیز مربوط میشود که تا حدودی شبیه طرح بازسازی بخش مرکزی بیروت است.
به گفته این منابع، اجرای این طرح مشروط به تشکیل دولت جدید در لبنان و اصلاح لایحه بودجه و مبارزه جدی با فساد است.
منبع:https://mdeast.news
اندیشکده جریان، جریانی است نواندیش از جوانانی که باور به تحول در حوزه سیاست ورزی جهانی دارند.
جمعی از جوانان تحصیلکرده در رشته های علوم سیاسی و علوم اجتماعی و ارتباطات و اقتصاد و باورمند به اصول اخلاقی شریعت رهایی بخش حضرت دوست گرد هم آمده اند تا با انگیزه های غیر انتفاعی و غیر جناحی جهت بهبود اوضاع حیات جمعی بشر به تشریک مساعی پرداخته و با رویکردی دانش بنیان، مسئله محور، زمینه نگر و آزاداندیشانه امکان ایجاد یک هویت جمعی فضیلت خواهانه و معطوف به بازاندیشی در سیاست های جهانی را فراهم آورند.