پس از گناهکار شناخته شدن دِرِک شووین در پرونده قتل جورج فلوید، دیروز سهشنبه، نانسی پلوسی، سخنگوی مجلس نمایندگان آمریکا، برای اظهاراتی که طی آن از جورج فلوید برای «جان نثاری» در راه عدالت نژادی تقدیر کرده بود، در شبکههای اجتماعی مورد انتقاد قرار گرفت.
خانم پلوسی در یک کنفرانس خبری گفت: «جورج فلوید! از تو متشکرم که جان خود را برای عدالت نثار کردی. به خاطر تو میلیونها نفر در سراسر جهان که برای مطالبه عدالت به خیابانها آمدند. نام تو همیشه مترادف عدالت خواهد بود.»
سیاستمداران و فعالان شبکههای اجتماعی با اعلام «شگفتی» و «انزجار» نسبت به اعلامیه خانم پلوسی واکنش نشان دادند.
جاش مک لورین، نماینده دموکرات مجلس قانونگذاری ایالت جورجیا، گفت: «نظر سخنگو پلوسی درباره جورج فلوید کاملاً نامناسب بود. حداقل، او باید عذرخواهی کند. اما بیش از این، فکر میکنم اشتباه او اثبات میکند که چقدر حضور یک سیاهپوست در رأس مجلس نمایندگان برای امریکا مفید خواهد بود.»
باربارا رانسبی، استاد تاریخ دانشگاه ایلینوی و کنشگر سیاهپوست، نیز گفت که فلوید «با خشونت» کشته شد و مرگ او «جاننثاری» نبود.
او در توییتی نوشت: «واقعاً پلوسی گفت که جورج فلوید! از تو متشکرم که جانت را نثار عدالت کردی؟ او جاننثاری نکرد. او را با خشونت کشتند.»
آلی گوئرتز، نویسنده، نیز در توییتر خود نوشت: «جورج فلوید جان خود را فدای سفیدپوستان نکرد تا عبرت بگیرند. او کشته شد و امروز باید زنده میبود.»
او افزود: «آنچه برای جورج فلوید اتفاق افتاد، انتخاب او نبود. او میخواست زنده بماند. او آن خواست را التماس کرد. او شهید نبود.»
جوئل ویکر، روزنامهنگار، نوشت: «نمیتوانم باور کنم که نمیفهمند که این مرد جان خود را نثار عدالت نکرد.»
خانم پلوسی در توییت خود گفت: «جورج فلوید امروز باید زنده میبود.»
«دادخواهی خانواده او برای قتلش در سراسر جهان شنیده شد. او بیهوده نمرد. ما باید اطمینان حاصل کنیم که همان نژادپرستی، خشونت و درد، گریبانگیر دیگر خانوادهها نخواهد شد. ما باید «قانون عدالت در نیروی انتظامی [به احترام] جورج فلوید» را تصویب کنیم.»
شووین در پروندهای که اعتراضاتی جهانی برانگیخت، به جرم قتل غیرعمد درجه دو، قتل درجه سه، و آدمکشی درجه دو مقصر شناخته شد.
بسیاری از سراسر جهان، از جمله جو بایدن و بوریس جانسون، واکنش نشان دادند.
رئیس جمهوری ایالات متحده با بازخوانی سخنان فلوید، «نمیتوانم نفس بکشم»، گفت: «این آخرین سخنان جورج فلوید بود. نمیتوانیم اجازه دهیم این کلمات با او بمیرد. باید مدام آنها را بشنویم. نباید روی برگردانیم. نمیتوانیم روی برگردانیم.»
نخست وزیر بریتانیا نیز در توییتر نوشت: «من از مرگ جورج فلوید وحشتزده شدم و از این حکم استقبال میکنم. امشب برای خانواده و دوستان جورج فلوید دعا میکنم.»
منبع:https://www.independentpersian.com
اندیشکده جریان، جریانی است نواندیش از جوانانی که باور به تحول در حوزه سیاست ورزی جهانی دارند.
جمعی از جوانان تحصیلکرده در رشته های علوم سیاسی و علوم اجتماعی و ارتباطات و اقتصاد و باورمند به اصول اخلاقی شریعت رهایی بخش حضرت دوست گرد هم آمده اند تا با انگیزه های غیر انتفاعی و غیر جناحی جهت بهبود اوضاع حیات جمعی بشر به تشریک مساعی پرداخته و با رویکردی دانش بنیان، مسئله محور، زمینه نگر و آزاداندیشانه امکان ایجاد یک هویت جمعی فضیلت خواهانه و معطوف به بازاندیشی در سیاست های جهانی را فراهم آورند.