جنگ نامحسوس ایران و “اسرائیل” در آب‌های بین المللی ( بخش اول )

در twitter به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
اخیرا شاهد یک تنش ایرانی اسرائیلی بزرگ در آبهای بین المللی بوده ایم، جایی که دو طرف اتهاماتی را در خصوص هدف گرفتن کشتیهای تجاری متوجه یکدیگر کردند و این مساله همزمان شد با افزایش اختلافات بین ایران و آمریکا در رابطه با بازگشت به توافق هسته ای که ترامپ در سال 2018 از آن خارج شد.

دولت ایران جمعه 12 مارس اعلام کرد که یکی از کشتیهای تجاری اش در دریای مدیترانه هدف حمله قرار گرفته و احتمالا یک موشک هوا به زمین به این کشتی تجاری برخورد کرده است. همان روز، روزنامه وال استریت ژورنال افشا کرد که اسرائیل حدود 12 نفت کش ایرانی را که به سمت سوریه حرکت می کردند طی یک سال و نیم گذشته هدف گرفته است.

در آغاز ماه جاری، نتانیاهو ایران را متهم کرد که به یک کشتی اسرائیلی در آبهای خلیج_فارس در نزدیکی سواحل عمان حمله کرده است، در حالی که تهران این اتهامات را رد کرد.

به گزارش انتخاب، این انفجارها همزمان شده است با بحرانی شدن اختلاف بین واشنگتن و تهران در مورد چگونگی احیای دوباره برجام. رژیم صهیونیستی تلاش می کند مانع از این احیا شود و بارها تهدید کرده در صورت بازگشت آمریکا به توافق هسته ای، منافع یا اهداف ایرانی در منطقه را هدف می گیرد.

دریانوردی بین المللی در منطقه، یکی از مهمترین سلاحهایی است که طرفها در اختلافات سیاسی خود از ان استفاده می کنند، چرا که حدود 90 درصد تجارت بین المللی از خاورمیانه عبور می کند و ابهای خلیج فارس طی دو سال گذشته حوادث زیادی را به خود دیده است، از حمله به نفت کش های سعودی و اماراتی که به سمت اروپا حرکت می کردند، تا حمله موشکی به نفت کش ایرانی در سواحل سعودی در دریای سرخ.

در این میان، ایران و اسرائیل اتهاماتی را در مورد هدف گرفتن کشتیها متوجه یکدیگر می کنند، اما هیچ کدام از آنها مسئولیت این حملات را نمی پذیرند.

تنش ها زمانی اوج گرفت که دونالد ترامپ در می 2019 ناوگان دریایی پنجم را برای پاسخ مستقیم به هر حمله ای که متوجه سلامت سربازان و کشتیهای آمریکایی موجود در منطقه شود، اعزام کرد و در مقابل، سپاه_پاسداران ایران حضور موشکی خود در سواحل خلیج فارس و دریای عمان را تقویت کرد.

با وجود رفتن ترامپ، طرف اسرائیلی به تهدیدات علنی خود علیه تاسیسات یا منافع و نیروهای ایرانی در منطقه ادامه داد. گزارشهای روزنامه های عبری حاکی از آن است که تماس های سری بین رژیم اشغالگر و عربستان، امارات و بحرین برای تشکیل یک ائتلاف امنیتی دفاعی در راستای مقابله با خطرات ایران در منطقه صورت گرفته است. این در حالی است که وزارت خارجه ایران در آغاز سال جاری به دولتهای منطقه در مورد هر نوع همکاری با دولت اسرائیل هشدار داده بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آیا مطمئن هستید که می خواهید قفل این پست را باز کنید؟
باز کردن قفل باقی مانده : 0
آیا مطمئن هستید که می خواهید اشتراک را لغو کنید؟