هدف آنتونی بلینکن از سفر به منطقه چیست؟

در twitter به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
بایدن هدف از سفر بلینکن به سرزمین های اشغالی را نشان دادن تعهد آمریکا به حفظ امنیت اسراییل، تلاش برای کاهش تنش ها در کرانه باختری و بیت المقدس، حمایت از بازسازی غزه و ترمیم روابط با تشکیلات خودگردان و مردم فلسطین عنوان کرده است. اهدافی که به نظر می رسد تکرار نقش خاکستری سایر رهبران دموکرات در کاخ سفید باشد.

پس از آغاز آتش بس ۱۱ روزه میان نیروهای مقاومت و رژیم صهیونیستی، واشنگتن ضمن استقبال از اجرای آتش بس میان طرفین درگیر، در موضع گیری ای متناقض، در کنار تاکید بر ارسال کمک های بشر دوستانه به نوار غزه از تقویت سامانه گنبد آهنین برای تامین امنیت اسرائیل خبر داد! همچنین وزارت خارجه آمریکا طی بیانیه ای اعلام کرد آنتونی بلینکن در سفری منطقه ای تثبیت آتش بس میان فلسطینی ها و صهیونیست ها را پیگیری خواهد کرد. در این سفر بلینکن علاوه بر فلسطین اشغالی به مصر و اردن نیز سفر خواهد کرد. روز دوشنبه ۲۴ مه بلینکن در مصاحبه با فرید زکریا در شبکه سی ان ان در پاسخ به سوالی درباره خط مشی احتمالی واشنگتن در قبال مسئله فلسطین گفت: «به نظرم باید به این راه حل رسید. به نظرم باید به طرفین یادآوری کرد که باید راهی برای شکستن حلقه بسته کنونی پیدا کنند، در غیر این صورت این اتفاق با هزینه بیشتری تکرار خواهد شد» وی در مصاحبه دیگری با شبکه ای بی سی نیز بر راه حل تشکیل دو کشور تاکید و این طرح را تنها راه تضمین موجودیت اسرائیل به عنوان یک کشور یهودی و تنها راه برای احقاق حق فلسطینیان دانست!

 

روز سه شنبه ۲۵ می بلینکن در اولین مقصد تور منطقه ای خود برای دیدار با مقامات اسرائیلی وارد تل آویو شد. او در این سفر علاوه بر اینکه به دنبال پیگیری آتش بس میان طرفین درگیر بود، گفت که ایالات متحده در پی درگیری های اخیر در غزه و بیت المقدس به دنبال یافتن علل اصلی خشونت است! از زمان روی کارآمدن جوزف بایدن، سفر بلینکن به سرزمین های اشغالی را می توان نخستین سفر یک مقام عالی رتبه دولت جدید آمریکا به اسرائیل دانست. وی علاوه بر دیدار با نتانیاهو و رووین ریولین با گابی اشکنازی وزیر خارجه و بنی گانتز وزیر دفاع رژیم صهیونیستی دیدار کرد. او همچنین با یائیر لاپید رهبر اپوزوسیون نیز دیدار کرد. علاوه بر این بلینکن با رهبران تشکیلات خودگردان فلسطین، من جمله محمود عباس در رام الله دیدار کرد.

 

بایدن هدف از سفر بلینکن به سرزمین های اشغالی را نشان دادن تعهد آمریکا به حفظ امنیت اسراییل، تلاش برای کاهش تنش ها در کرانه باختری و بیت المقدس، حمایت از بازسازی غزه و ترمیم روابط با تشکیلات خودگردان و مردم فلسطین عنوان کرده است. اهدافی که به نظر می رسد تکرار نقش خاکستری سایر رهبران دموکرات در کاخ سفید باشد. به نظر می رسد بایدن قصد دارد تا با هماهنگی برخی کشورهای منطقه همچون مصر، اردن و امارات عربی متحده بار دیگر مذاکرات صلح میان فلسطینی ها و صهیونیست ها از سر گرفته شود. گام نخست برای رسیدن به این هدف در نظر آمریکایی بازسازی غزه است آن هم بگونه ای که حماس تقویت نشود. آن ها بر این اعتقادند که اگر غزه بازسازی شود و سطحی از رفاه نسبی بر این منطقه حاکم گردد، آنگاه گروه های مقاومت غزه به مرور تضعیف خواهند شد. بر همین اساس دولت آمریکا از کنگره خواسته تا ۷۵ میلیون دلار برای کمک به بازسازی غزه در نظر گرفته شود.


با وجود اعلام آتش بس میان طرفین درگیر همچنان تنش ها در سرزمین های اشغالی ادامه دارد‌. اعراب ساکن سرزمین های اشغالی ۱۹۶۷ و ۱۹۴۸ همچنان با اعتماد به نفسی مثال زنی در حال حمله به شهرک نشین های صهیونیست و دفاع از خود در برابر سرکوب نیروهای امنیتی اسرائیل هستند. به عقیده برخی کارشناسان یکی از دلایل اعلام آتش بس از سوی صهیونیست ها اوضاع ملتهب داخل فلسطین اشغالی بوده است. آن ها بسیار نگران این موضوع هستند که جنگ غزه سرزمین زیتون را به سمت انتفاضه ای دیگر هدایت کند. اما ریشه های قیام اخیر را می توان را میتوان در سیاست های واشنگتن در دوران ترامپ جست و جو کرد.


در دوران ریاست جمهوری دونالد ترامپ، وی با فروش سیاست خارجی آمریکا به حکام عرب منطقه و تل آویو، سعی در محل آرمان فلسطین داشت. در این دوره ترامپ با طرح معامله قرن، انتقال سفارت آمریکا از تل آویو به بین المقدس و در نهایت «صلح ابراهیم» سبب در انزوا قرار گرفتن مسئله فلسطین در جهان اسلام و حرکت جهان غرب به سمت استراتژی «صلح در برابر صلح» بی بی شد. حال با روی کارآمدن دموکرات ها در کاخ سفید به نظر می رسد شاهد تغییر تاکتیک در واشنگتن باشیم. اما این تغییر نباید ما را دچار این اشتباه کند که آمریکایی ها به دنبال تامین منافع فلسطینی ها و اجرای عدالت در سرزمین های اشغالی هستند. واقعیت آن است که به دلیل نفوذ گسترده و پیچیده لابی یهود (آیپک) در دولت ایالات متحده آمریکا، حتی اعضا پیشرو حزب دموکرات نیز توان مقابله با هژمونی صهیونیست ها در سیاست خارجی آمریکا را ندارند. به عنوان مثال با وجود مخالفت برخی نمایندگان دموکرات کنگره برای ممانعت از فروش موشک های هدایت شونده بوئینگ به اسرائیل (به ارزش ۷۳۵ میلیون دلار) اما وزارت کشور ایلات متحده پروانه بازرگانی فروش تسلیحات حمله مستقیم مشترک و بمب های کم قطر کمپانی سازنده تسلیحات بوئینگ برای اسرائیل را صادر کرد. به گزارش «تایمز اسرائیل» اگر چه دولت بایدن در ۵ می ۲۰۲۱ فروش این تسلیحات را به کنگره اعلام کرده بود اما تا چند روز پیش که خبر آن منتشر شد، آن را علنی نکرده بود.

 

بهره سخن
در ظاهر جوزف بایدن قصد دارد تا با قدم گذاشتن در مسیر روسای جمهور پیرو خط مشی توافق اسلو به دنبال سوق دادن طرفین درگیر به سمت تشکیل دو کشور مستقل یهودی و فلسطینی است؛ اما توجه به این نکته لازم است که پایبند کردن صهیونیست ها به قوانین بین المللی و قطع نامه های شورای امنیت، توقف شهرک سازی ها، کنار نهادن سیاست های آپارتایدی در قبال اعراب، برداشتن محاصره غزه و … امری بسیار مشکل و تقریبا غیر ممکن است. به همین دلیل نباید فراموش کنیم که تفاوت میان دموکرات ها و جمهوری خواهان در برخورد با صهیونیست ها در سطح تاکتیکی است. هر دو حزب آمریکا در راهبردی مشترک متعهد به تامین حداکثری امنیت و منافع اسرائیل هستند. واشنگتن همچنان به دنبال حفظ برتری نظامی صهیونیست ها در برابر مسلمین در منطقه منا است و نرمش های مقطعی آن ها صرفا برای تثبیت جایگاه صهیونیست ها در منطقه است. در چنین شرایطی محور مقاومت باید با هوشیاری و دیدی راهبردی فریب سخنان فریبنده آمریکایی را نخورده و سطح هوشیاری و آماده باش نیروهایش را برای مقابله با صهیونیست ها در سطح بالایی حفظ کند.

 

منبع:https://rahbordemoaser.ir/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آیا مطمئن هستید که می خواهید قفل این پست را باز کنید؟
باز کردن قفل باقی مانده : 0
آیا مطمئن هستید که می خواهید اشتراک را لغو کنید؟