قرارداد دولت ائتلافی جدید اسرائیل از سوی احزاب مشارکت کننده امضا شده است. پارلمان میتواند به کار نتانیاهو پایان دهد. پایان زمامداری ۱۲ ساله نتانیاهو در عین حال پایان بحران سیاسی و چالش تشکیل دولت در اسرائیل است.
روز ۱۳ ژوئن (۲۳ خرداد) در تاریخ سیاسی اسرائیل روز حساسی است. در این روز پارلمان اسرائیل باید به تشکیل دولت ائتلافی جدید در این کشور رای دهد.
خبرگزاری فرانسه روز ۱۳ ژوئن با انتشار گزارشی از اورشلیم (بیتالمقدس) به حساسیت این روز پرداخته است. در این روز، در صورت تایید پارلمان، دوره زمامداری بنیامین نتانیاهو به پایان میرسد. او ۱۲ سال به طور مداوم مقام نخستوزیری این کشور را در اختیار داشت.
برای پایان دادن به حیات سیاسی دولت بنیامین نتانیاهو و حزب لیکود، هشت حزب با یکدیگر ائتلاف کردند. ائتلافی ناهمگون که تنها یک هدف را دنبال میکرد و آن پایان دادن به دوره زمامداری نتانیاهو بود.
اسرائیل از سال ۲۰۱۹ به این سو با چالش تشکیل دولت جدید روبهرو است. از آن زمان تا کنون پنج بار انتخابات پارلمانی برگزار شده است.
احزاب اسرائیل برای کسب قدرت دستکم به ۶۱ رای مثبت پارلمان ۱۲۰ نفره این کشور نیاز دارند و عدم کسب این میزان رای، منجر به ایجاد یک بحران سیاسی در این کشور شده بود.
غروب شنبه ۲۲ ژوئن، حدود ۲۰۰۰ نفر با شرکت در تظاهراتی نسبت به تغییر سیاسی در اسرائیل ابراز شادمانی کردند. یکی از شرکت کنندگان در این تظاهرات، اوفیر روبینسکی به خبرنگار خبرگزاری فرانسه گفت: «برای ما امشب، شب بزرگی است و فردا حتی روز بس مهمتری است. من از خوشحالی گریهام گرفته. ما برای پایان دادن به دوره زمامداری نتانیاهو در اسرائیل به گونهای مسالمتآمیز مبارزه کرده بودیم. و اکنون این روز فرا رسیده است.»
در صورت آنکه ائتلاف احزاب مخالف نتانیاهو بتوانند در پارلمان به اکثریت آرا دست یابند، آنگاه قرار است نفتالی بنت، رهبر حزب راست و افراطی یامینا، برای مدت دو سال مقام نخستوزیری را برعهده گیرد. پس از آن، یائیر لاپید، رهبر حزب یش عتید، پست نخستوزیری را در سپتامبر سال ۲۰۲۳ تحویل خواهد گرفت.
باید یادآور شد که متن قرارداد دولت ائتلافی روز جمعه ۱۱ ژوئن توسط احزاب شرکت کننده در این ائتلاف امضا شده است. اکنون نگاهها متوجه به رایگیری پارلمان اسرائیل درباره سرنوشت سیاسی دولت این کشور است.
منبع:https://www.dw.com/
اندیشکده جریان، جریانی است نواندیش از جوانانی که باور به تحول در حوزه سیاست ورزی جهانی دارند.
جمعی از جوانان تحصیلکرده در رشته های علوم سیاسی و علوم اجتماعی و ارتباطات و اقتصاد و باورمند به اصول اخلاقی شریعت رهایی بخش حضرت دوست گرد هم آمده اند تا با انگیزه های غیر انتفاعی و غیر جناحی جهت بهبود اوضاع حیات جمعی بشر به تشریک مساعی پرداخته و با رویکردی دانش بنیان، مسئله محور، زمینه نگر و آزاداندیشانه امکان ایجاد یک هویت جمعی فضیلت خواهانه و معطوف به بازاندیشی در سیاست های جهانی را فراهم آورند.