«بدر الزیادی»، عضو کمیسیون امنیت و دفاع مجلس عراق، تأکید کرد که حضور نیروهای نظامی ترکیهای در خاک عراق براساس تعریفهای حقوق بینالمللی مصداق اشغالگری است.
او در گفتوگو با نشریه عراقی «المدی» گفت که نیروهای ترکیه تا عمق 9 کیلومتری خاک عراق حضور دارند و به اقداماتی همچون قطع درختان و وادار کردن ساکنان روستاها به ترک خانههایشان و منع تردد و جلوگیری از پرداختن به کار روزمرهشان که کشاورزی است دست میزنند.
الزیادی تأکید کرد که اعضای این کمیسیون در چارچوب نقش نظارتی مجلس عراق بازدید میدانی از استان دهوک انجام دادهاند و به مناطق زاخو و عمادیه سرکشی کرده و نیروهای ترکیهای را در این منطقه دیدهاند.
او گفت که این نیروها با هر تعریفی اشغالگر شمرده میشوند و دهها روستای کردنشین در نقاط مرزی شاهد کوچ اجباری ساکنانشان بودهاند.
وی افزود که نیروهای مرزبانی عراق 16 کیلومتر از مرز ترکیه فاصله دارند و این فاصله بسیار زیاد است.
این نماینده مجلس عراق گفت که این کمیسیون گزارشی تفصیلی از وضعیت جاری در مناطق مرزی و نیازهای نیروهای مرزبانی تهیه کرده و بهزودی با تکمیل گزارش آن را به ریاست مجلس و فرمانده کل نیروهای مسلح ارائه خواهد کرد.
وی افزود که بخشی از این گزارش محرمانه است و تماما مبتنی بر اسناد و مدارک و عکسهایی است که عملیات اشغالگرانه ترکیه در این منطقه را اثبات میکند.
ازسوی دیگر، «سعران الاعاجیبی»، دیگر عضو این کمیسیون، تأکید کرد که نباید نسبت ادامه اقدامات ترکیه در خاک عراق سکوت اختیار کرد.
او گفت که دولت مرکزی عراق با هماهنگی اقلیم کردستان باید در قبال این اقدامات ترکیه وارد عمل شود و افزود که عراق اهرمهایی برای اعمال فشار بر ترکیه دارد که از همه مهمتر اهرم اقتصادی است.
الاعاجیبی تأکید کرد که هیچ کس در پی درگیری با ترکیه نیست و برای همین باید از روشهای دیپلماتیک و مذاکرات مستقیم و فشارهای اقتصادی وارد عمل شد و جامعه جهانی را نیز به همراهی با عراق در این پرونده واداشت.
پیش از این، «یحیی رسول» سخنگوی فرمانده کل نیروهای مسلح عراق، از تحرکات سیاسی عراق درباره حملات مکرر ترکیه به خاک عراق خبر داده بود.
رسول در گفتوگو با خبرگزاری رسمی عراق گفت که تحرکات دیپلماتیک از طریق وزارت امور خارجه و کانالهای دیپلماتیک درباره حملات مکرر ترکیه در خاک عراق و نقض حاکمیت ارضی عراق جریان دارد.
او گفت در قانون اساسی عراق بر احترام به حاکمیت ارضی همه کشورها تأکید شده و به صورت متقابل کشورهای دیگر نیز باید به حاکمیت ارضی عراق احترام بگذارند.
منبع:https://mdeast.news
اندیشکده جریان، جریانی است نواندیش از جوانانی که باور به تحول در حوزه سیاست ورزی جهانی دارند.
جمعی از جوانان تحصیلکرده در رشته های علوم سیاسی و علوم اجتماعی و ارتباطات و اقتصاد و باورمند به اصول اخلاقی شریعت رهایی بخش حضرت دوست گرد هم آمده اند تا با انگیزه های غیر انتفاعی و غیر جناحی جهت بهبود اوضاع حیات جمعی بشر به تشریک مساعی پرداخته و با رویکردی دانش بنیان، مسئله محور، زمینه نگر و آزاداندیشانه امکان ایجاد یک هویت جمعی فضیلت خواهانه و معطوف به بازاندیشی در سیاست های جهانی را فراهم آورند.