یائیر لاپید، وزیر خارجه اسرائیل روز یکشنبه با همتایان خود از ایالات متحده و بحرین در رُم دیدار میکند تا نخستین دیدار دیپلماتیک یکی از اعضای ارشد دولت جدید اسرائیل که دو هفته پیش سوگند یاد کرد، رقم بخورد.
آقای لاپید در حالی به دیدار وزیر خارجه دولت جو بایدن میرود که پس از به قدرت رسیدن در دولت تازه تاسیس نفتالی بنت، بنیامین نتانیاهو، نخستن وزیر سابق را متهم کرد که حمایت آشکار از حزب جمهوریخواه و دونالد ترامپ، استمرار حمایت قاطع ایالات متحده از اسرائیل را به خطر انداخته است.
بنابراین دولت جدید اسرائیل با وجود این که همچنان ایران را تهدید عمده برای اسرائیل میداند و حملات خود را به نوار غزه آغاز کرده است اما متعهد شده است که اتحاد استراتژیک خود با واشنگتن را در اولویت سیاست خارجی خود قرار دهد.
با این حال، همزمان با دیدار لاپید و بلینکن، دولت دموکرات آمریکا همچنان بر احیای برجام از طریق مذاکره با ایران اصرار دارد؛ مسالهای که با مخالفت شدید اسرائیل روبرو است. به ویژه طرح وعدههایی از سوی واشنگتن مبنی بر کاهش فشار تحریمهای اقتصادی بر تهران، نگرانی دولت جدید اسرائیل را نیز برانگیخته است.
همچنین بایدن و بلینکن همچنین مشتاق حفظ آتشبس شکنندهای هستند که از ۲۱ مه بین اسرائیل و حماس و پس از رخداد سنگینترین درگیری نظامی دو طرف از سال ۲۰۱۴ به این سو اعمال شد.
آقای لاپید همچنین در سفر خود به ایتالیا با عبدالله لطف بن راشد الزیانی، وزیر خارجه بحرین نیز دیدار خواهد کرد.
بحرین و امارات عربی متحده سال گذشته و با وساطت دولت پیشین آمریکا روابط سیاسی و اقتصادی خود را با اسرائیل به حالت عادی درآورند. وزیر خارجه اسرائیل همچنین قرار است روزهای سهشنبه و چهارشنبه به امارات سفر کند.
وزارت خارجه اسرائیل هنوز جزئیاتی از دستور جلسههای آقای لاپید را با همتایان آمریکایی و عرب خود منتشر نکرده است.
منبع:https://per.euronews.com/
اندیشکده جریان، جریانی است نواندیش از جوانانی که باور به تحول در حوزه سیاست ورزی جهانی دارند.
جمعی از جوانان تحصیلکرده در رشته های علوم سیاسی و علوم اجتماعی و ارتباطات و اقتصاد و باورمند به اصول اخلاقی شریعت رهایی بخش حضرت دوست گرد هم آمده اند تا با انگیزه های غیر انتفاعی و غیر جناحی جهت بهبود اوضاع حیات جمعی بشر به تشریک مساعی پرداخته و با رویکردی دانش بنیان، مسئله محور، زمینه نگر و آزاداندیشانه امکان ایجاد یک هویت جمعی فضیلت خواهانه و معطوف به بازاندیشی در سیاست های جهانی را فراهم آورند.