راهبرد ماموریت آمریکا در افغانستان تغییر می‌کند

در twitter به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید

لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا، طرح جدید ماموریت آمریکا در افغانستان را به زودی اجرایی خواهد کرد. به نقل از رسانه‌ها، وزیر دفاع آمریکا به ژنرال اسکات میلر دستور داده است تا اختیارات خود در فرماندهی جنگ را به ژنرال فرانک مکنزی انتقال دهد. مکنزی در حال حاضر فرمانده فرماندهی مرکزی آمریکا (سنتکام) است و پس از این، فرماندهی نیروهای باقی‌مانده در افغانستان نیز بر عهده او خواهد بود.

بر اساس این راهبرد، مکنزی مدیریت حفظ مکان‌های دیپلماتیک و دیپلمات‌ها را بر عهده خواهد داشت. در کنار آن، مدیریت ارتباط با ارتش و پلیس افغانستان نیز بر عهده آقای مکنزی خواهد بود. همچنین یک دفتر فرماندهی در ساختمان سفارت آمریکا در کابل نیز ایجاد می‌شود که مسئولیت آن حفظ جان دیپلمات‌های آمریکایی حاضر در سفارت و دیگر دیپلمات‌های غربی خواهد بود.

در همین حال، یک دفتر نظامی ماهواره‌ای در قطر ایجاد می‌شود که وظیفه آن تامین ارتباط میان نیروهای نظامی آمریکا و ارتش و پلیس افغانستان خواهد بود. این دفتر وظیفه تعمیر هواپیماهای افغانستان در خارج از خاک این کشور را هم بر عهده خواهد داشت.

این تصمیم جدید وزیر دفاع آمریکا در حالی گرفته می‌شود که رسانه‌های بین المللی از احتمال خروج شمار بیشتری از دیپلمات‌های آمریکایی از سفارت این کشور در کابل خبر می‌دهند.

وال استریت ژورنال به‌تازگی گزارشی منتشر کرده است که گویا وزارت خارجه آمریکا در پی تخلیه دیپلمات‌های آمریکایی از سفارت این کشور در کابل است. به نقل از وال استریت ژورنال، این تخلیه به دلیل نگرانی از افزایش ناامنی‌ها در افغانستان و تصرف مناطق بیشتر به دست گروه طالبان صورت خواهد گرفت.

با این حال، وال استریت نوشته است که تاکنون هیچ اقدام عملی برای تخلیه سفارت کابل انجام نشده است اما این موضوع به‌عنوان گزینه‌ای روی میز مطرح است.

 

پیشروی گروه طالبان و تصرف مناطق بیشتر از جغرافیای افغانستان مسلما نگران‌کننده است. همین حالا تعدادی از مردم از ترس بازگشت طالبان به قدرت در حال فرار از افغانستان‌اند. انتقال پول سرمایه‌گذاران و بازرگانان به افزایش قیمت دلار در مقابل پول افغانی منجر شده است؛ با این حال، طالبان هنوز نتوانسته‌اند یک استان افغانستان را کامل تصرف کنند.

در زمانی که حدود ۱۰۰ هزار نیروی خارجی در افغانستان حضور داشتند، طالبان توانستند روزهای متوالی استان قندوز را که یکی از مهم‌ترین و راهبردی‌ترین استان‌های افغانستان است (به دلیل مرز مشترک با تاجیکستان و قرار داشتن بندر مهم تجارتی شیرخان در آن)، به تصرف خود درآورند. حالا در حالی که کمتر ۲۰۰۰ سرباز خارجی در افغانستان حضور دارند، طالبان هنوز نتوانسته است که یک استان را کامل تصرف کند.

پیش از این پیش‌بینی می‌شد که پس از خروج ناتو از افغانستان، حدود ۱۵ استان افغانستان به دست طالبان سقوط کند اما این پیش‌بینی هنوز محقق نشده است. کارشناسان نظامی می‌گویند که در حال حاضر، فشار طالبان با وجود تصرف مناطق بیشتر، در حال کاهش است زیرا تلفات جانی بیش از حد طالبان، قدرت مانوردهی آنان را کمتر کرده است.

با توجه به این وضعیت، به نظر می‌رسد تغییر ساختار ماموریت آمریکا در افغانستان بتواند فرصت را برای واکنش‌ دولت مهیا کند. دولت افغانستان در حال بسیج نیروهای محلی برای مقابله با طالبان است. این نیروها تقریبا آماده جنگ شده‌اند؛ با این حال، دولت می‌خواهد این نیروهای محلی تعریف مشخصی داشته باشند تا بعدها سرنوشت دهه ۷۰ شمسی دوباره تکرار نشود.

هرچند به این زودی‌ها نمی‌توان کاهش نبردها را پیش‌بینی کرد اما کارشناسان نظامی می‌گویند نیروهای امنیتی افغانستان کم‌کم ابتکار عمل را به دست خواهند گرفت و به‌زودی حملات مشترک نیروهای محلی و نیروهای منظم دولتی علیه طالبان آغاز خواهد شد و به گفته وزیر داخله (کشور) افغانستان، نیروهای امنیتی افغان از حالت دفاعی به حالت تهاجمی تغییر وضعیت داده‌اند.

 

منبع:https://www.independentpersian.com/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *