جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا اعلام کرد که مأموریت نظامی کشورش در افغانستان در تاریخ ۳۱ اوت (۹ شهریور/سنبله) به پایان میرسد.
در حالی که آمریکا در صدد پایان دادن به جنگ ۲۰ ساله در افغانستان است، بایدن در سخنرانی روز پنجشنبه خود با اعلام این مطلب در توضیح شتاب خروج از افغانستان گفت که در این زمینه «سرعت، امنیت است».
وی گفت: «ما برای ساختن یک کشور به افغانستان نرفتیم. رهبران افغانستان باید گرد هم آیند و به سوی آینده حرکت کنند.»
بایدن همچنین در توجیه تصمیم خود برای پایان دادن به حضور نظامی آمریکا در افغانستان در شرایطی که طالبان در مناطق قابل توجهی از کشور به پیشرویهای زیادی دست یافته است، گفت که مایل نیست بیش از این سربازان آمریکایی را به خطر بیندازد.
وی خطاب به کسانی که خواهان ادامه حضور آمریکا در افغانستان هستند، پرسید: «چند نفر دیگر، چند هزار دختر و پسر آمریکایی دیگر را میخواهید به خطر بیندازید؟ من نسل دیگری از آمریکاییها را به جنگ افغانستان نمیفرستم، آن هم بدون انتظار منطقی برای دستیابی به نتیجهای متفاوت.»
بایدن تاکنون بارها تأکید کرده است که پیروزی در جنگ افغانستان ممکن نیست و مسئله این کشور «راه حل نظامی ندارد».
رئیس جمهوری آمریکا همچنین پرسید: «آیا من به طالبان اعتماد دارم؟ نه. اما به قابلیت ارتش افغانستان اعتماد دارم، زیرا از نظر تحرک رزمی آموزشدیدهتر، مجهزتر و دارای مهارت بیشتری است.»
بایدن افزود «بسیار بعید است» که دولتی در افغانستان پس از خروج آمریکا بتواند کشور را کنترل کند و از حکومت کابل خواست تا با طالبان به توافق برسد.
در حالی که جنگ آمریکا در افغانستان به پایان خود نزدیک میشود، بایدن تأکید کرد که در هیچ لحظهای نمیتوان گفت که «مأموریت تمام شده» است و افزود: «تنها از آن جهت که ما اسامه بن لادن را به چنگ آوردیم و دیگر تروریسم از آن نقطه از جهان نشأت نمیگیرد، مأموریت تمام شده است.»
نیروهای آمریکایی در اوایل این هفته پایگاه هوایی بگرام را تخلیه کردند. این پایگاه مرکز اصلی هدایت عملیات آمریکا برای براندازی طالبان و شکار عوامل القاعده در حملات تروریستی ۱۱ سپتامبر بود، عملیاتی که در واقع به نقطه آغاز ۲۰ سال جنگ تمام عیار در افغانستان بدل شد.
نفرات باقی مانده نیروهای آمریکایی هماکنون در کابل، پایتخت افغانستان متمرکز شدهاند.
بایدن در روزهای اخیر در برابر پرسشهای خبرنگاران در مورد کاهش سطح امنیت در افغانستان در برابر طالبان پس از خروج آمریکا، آشفته شد و خواست که از او چنین سؤالی نکنند. او هفته گذشته در پاسخ به پرسشی در مورد این که آیا نگران سقوط کابل به دست طالبان نیست، گفت ترجیح میدهد درباره «چیزهای خوب» حرف بزند.
او روز پنجشنبه در پاسخ به پرسش خبرنگار دیگری تأکید کرد که سقوط کابل به دست طالبان نتیجهای پذیرفتنی نخواهد بود، اما با این حال افزود که چنین سناریویی محتمل نیست.
جو بایدن درباره مترجمان و سایر شهروندان افغان که در دوران جنگ به امریکا کمک کرده و اکنون بیم انتقامگیری طالبان را دارند، گفت: «پیام ما به آن زنان و مردان روشن است. در صورت انتخاب، خانهای برای شما در ایالات متحده وجود دارد. همانگونه که شما در کنار ما ایستادید، ما نیز در کنار شما خواهیم ایستاد.»
درست ساعاتی پیش از سخنرانی بایدن درباره افغانستان، گروه طالبان به حملات تازهای به ویژه در ولایت هرات دست زد.
منبع:https://per.euronews.com/
اندیشکده جریان، جریانی است نواندیش از جوانانی که باور به تحول در حوزه سیاست ورزی جهانی دارند.
جمعی از جوانان تحصیلکرده در رشته های علوم سیاسی و علوم اجتماعی و ارتباطات و اقتصاد و باورمند به اصول اخلاقی شریعت رهایی بخش حضرت دوست گرد هم آمده اند تا با انگیزه های غیر انتفاعی و غیر جناحی جهت بهبود اوضاع حیات جمعی بشر به تشریک مساعی پرداخته و با رویکردی دانش بنیان، مسئله محور، زمینه نگر و آزاداندیشانه امکان ایجاد یک هویت جمعی فضیلت خواهانه و معطوف به بازاندیشی در سیاست های جهانی را فراهم آورند.