با پایان مأموریت ژنرال آستین اسکات میلر در سمت فرماندهی ارشد نیروهای ارتش آمریکا در افغانستان در روز دوشنبه ۱۲ ژوئیه (۲۱ تیر/سرطان)، ژنرال کنت فرانک مککنزی به جای او هدایت نیروهای آمریکایی را بر عهده گرفت.
به این ترتیب آقای میلر آخرین ژنرال چهار ستاره آمریکایی در جنگ ۲۰ ساله افغانستان است که پیش از پایان رسمی مأموریتش در ۳۱ اوت که جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا اعلام کرده است، خاک این کشور را ترک میکند.
میلر از سال ۲۰۱۸ میلادی به این سمت نظامی منصوب شده بود. در آن زمان شمار نیروهای ناتو در افغانستان به ۱۶ هزار و نیروهای آمریکایی به ۱۴ هزار نفر میرسید.
به کانال تلگرام یورونیوز فارسی بپیوندید
عبدالله عبدالله، رئیس شورای عالی مصالحه افغانستان، حمدالله محب، مشاور امنیت ملی و بسمالله محمدی، سرپرست وزارت دفاع افغانستان در مراسم تودیع میلر و انتقال سمت فرماندهی به مککنزی در کابل حضور داشتند. این مراسم در دفتر عملیاتی ناتو موسوم به «تعلیمات، کمک، مشورت» در کابل برگزار شد.
آستین اسکات میلر در این مراسم گفت: «خشونتی که در جریان است بر خلاف خواست مردم افغانستان است و ضرورت دارد که متوقف شود.»
وی با اعلام این که با تداوم خشونت، دست یافتن به راه حل سیاسی دشوار خواهد بود، از گروه طالبان خواست خشونت را متوقف کرده و به میز مذاکره برگردند.
مککنزی که فرمانده سِنتکام، ستاد فرمانده کل نیروهای ارتش آمریکا در منطقهٔ خاورمیانه، شرق آفریقا و آسیای مرکزی است، از این پس هدایت نیروهای آمریکایی در افغانستان، عراق و سوریه را بر عهده خواهد داشت. او نیز در مراسم پذیرفتن فرماندهی نیروهای آمریکایی گفت: «مردم افغانستان باید بدانند که این انتقال نشانه تعهد پایدار ما برای ادامه کار با آنها در طول ماهها و سالهای آینده است.»
ژنرال مککنزی تأکید کرد که همکاری آمریکا با نیروهای افغان ادامه خواهد داشت.
کنت مککنزی، پیش از این مراسم به خبرنگاران گفت: «مسلماً این وضعیت نسبت به گذشته متفاوت خواهد بود. من قصد ندارم موضوع [ادامه کمکهای آمریکا به نیروهای امنیتی افغانستان] را کم اهمیت جلوه دهم. ما قصد داریم از آنها [دولت کاب] حمایت کنیم.»
آقای مک کنزی همچنین هشدار داد که گویا طالبان به دنبال «راه حل نظامی» برای جنگی است که آمریکا تلاش دارد تا با توافق صلح میان طالبان و دولت اشرف غنی، رئیس جمهور افغانستان، پایان دهد.
او با بیان اینکه مراکز ولایتهای افغانستان در معرض خطر هستند گفت که نیروهای امنیتی افغان مورد حمایت آمریکا، مصمم هستند تا مراکز ولایتها را «به سختی» حفظ کنند.
با وجود استعفای میلر از فرماندهی نیروهای نظامی آمریکا در افغانستان، مککنزی تا تاریخ ۳۱ اوت میتواند برای حمایت از دولت کابل مجوز حملات آمریکا علیه مواضع طالبان را صادر کند. البته او تصریح کرد که منظورش از حملات هوایی آمریکا در افغانستان، تمرکز بر عملیات ضد تروریسم علیه القاعده و دولت اسلامی خواهد بود.
پایان مأموریت میلر در افغانستان در حالی رخ میدهد که شبه نظامیان طالبان بر شدت حملات خود برای تصرف مناطق مختلف افغانستان افزودهاند.
اواسط ماه آوریل، جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا و دیگر اعضای ناتو اعلام کردند که تا ۱۱ سپتامبر ۲۰۲۱ (۲۰ شهریور) حدود ۱۰ هزار نظامی نیروهای ائتلاف بین المللی را از افغانستان خارج میشوند.
در طولانیترین جنگ آمریکا در افغانستان، ۲۴۰۰ نظامی آمریکایی کشته و هزاران نظامی دیگر این کشور زخمی شدند.
خروج نظامیان خارجی از افغانستان با استقبال گروه طالبان مواجه شده است.
منبع:https://per.euronews.com/
اندیشکده جریان، جریانی است نواندیش از جوانانی که باور به تحول در حوزه سیاست ورزی جهانی دارند.
جمعی از جوانان تحصیلکرده در رشته های علوم سیاسی و علوم اجتماعی و ارتباطات و اقتصاد و باورمند به اصول اخلاقی شریعت رهایی بخش حضرت دوست گرد هم آمده اند تا با انگیزه های غیر انتفاعی و غیر جناحی جهت بهبود اوضاع حیات جمعی بشر به تشریک مساعی پرداخته و با رویکردی دانش بنیان، مسئله محور، زمینه نگر و آزاداندیشانه امکان ایجاد یک هویت جمعی فضیلت خواهانه و معطوف به بازاندیشی در سیاست های جهانی را فراهم آورند.