همزمان با انتشار اخبار پیشرویهای گروه طالبان و آوارگی بیشتر مردم افغانستان، جورج دبلیو بوش، رئیس جمهوری پیشین ایالات متحده در جریان گفتگو با شبکه تلویزیونی دویچهوله آلمان، از عقبنشینی نیروهای غربی از افغانستان انتقاد کرد و گفت که میترسد زنان و دختران افغانستان آسیبهای «غیرقابل توصیفی» ببینند.
او همچنین نسبت به زندگی مترجمان و دیگر افرادی که تا کنون تحت حمایت نیروهای خارجی بودند ابراز نگرانی کرد و گفت: «آنها رها شدند تا توسط این افراد بسیار بیرحمانه سلاخی شوند و این قلب من را میشکند.»
اشاره بوش به گروه تندرو و اسلامگرای طالبان است که همزمان با عقب نشینی نظامیان ناتو و آمریکا، با حملاتی گسترده بخشهای بسیاری از افغانستان را تصاحب کرده است.
او در پاسخ به اینکه آیا این خروج یک «اشتباه» بود، گفت: «بله و من فکر میکنم که عواقب آن بطور باورنکردنی بد خواهد بود.»
جورج بوش همچنین عملکرد آنگلا مرکل در قبال افغانستان را ستود و افزود که حمایت خانم مرکل از استقرار نظامیان در افغانستان، باعث پیشرفتهایی در زندگی دختران و زنان افغانستان شده است.
جنگ افغانستان پس از حملات ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ میلادی و در زمان ریاست جمهوری جورج بوش آغاز شد. در آن زمان واشنگتن به ملا عمر، رهبر طالبان اولتیماتوم داد که یا اسامه بن لادن، رهبر القاعده را تحویل دهد و اردوگاههای آموزشی شبهنظامیان را تعطیل کند و یا آماده حمله شود.
ملاعمر این درخواست را نپذیرفت و به این ترتیب ائتلاف بینالمللی به رهبری ایالات متحده به افغانستان حمله کرد.
بیست سال پس از این رویداد، جو بایدن رئیس جمهوری کنونی آمریکا دستور عقبنشینی نیروها مطابق با توافق امضا شده میان دولت دونالد ترامپ و نمایندگان طالبان را داده و اعلام کرده که عملیات تخلیه کامل نیروها به زودی پایان خواهد یافت.
این در حالی است که جنگجویان طالبان به سرعت ولسوالیها را در این کشور تصاحب میکنند و به ادعای خود تا کنون بر ۸۵ درصد خاک افغانستان کنترل یافتهاند.
جو بایدن بار دیگر هفته گذشته تکرار کرد که ایالات متحده به اهداف خود برای مقابله با «تروریستهایی که در ۱۱ سپتامبر به ما حمله کردند همچنین تحقق عدالت درباره اسامه بن لادن و رفع تهدیدهای تروریستی» دست یافته است و افزود: «ما برای ملت سازی به افغانستان نرفته بودیم. این فقط حق و مسئولیت مردم افغانستان است که درباره آینده خود و اینکه چگونه میخواهند کشورشان را اداره کنند، تصمیم بگیرند.»
منبع:https://per.euronews.com/
اندیشکده جریان، جریانی است نواندیش از جوانانی که باور به تحول در حوزه سیاست ورزی جهانی دارند.
جمعی از جوانان تحصیلکرده در رشته های علوم سیاسی و علوم اجتماعی و ارتباطات و اقتصاد و باورمند به اصول اخلاقی شریعت رهایی بخش حضرت دوست گرد هم آمده اند تا با انگیزه های غیر انتفاعی و غیر جناحی جهت بهبود اوضاع حیات جمعی بشر به تشریک مساعی پرداخته و با رویکردی دانش بنیان، مسئله محور، زمینه نگر و آزاداندیشانه امکان ایجاد یک هویت جمعی فضیلت خواهانه و معطوف به بازاندیشی در سیاست های جهانی را فراهم آورند.