«نوری المالکی»، رئیس ائتلاف دولت قانون، تأکید کرد که بخشی از حملات به مواضع امریکا در عراق کار طرف سومی است که خود را پنهان کرده است.
او در مصاحبه با شبکه عراقی «العهد» ضمن تأکید بر غیر قابل قبول بودن هرگونه حمله به هیئت های دیپلماتیک خارجی از هر کشوری که باشد، از طرف سومی سخن گفت که در پی ایجاد «فتنه بیشتر میان گروههای مسلح و طرف امریکایی» است که بر وضعیت امنیت کشور تأثیر منفی میگذارد و در این راستاست که هیاهوی «گروههای مسلح زدند، امریکا جواب داد» در رسانهها پررنگ میشود.
وی گفت که بعد از اعلام توافق اخیر میان دولت عراق و امریکا دو راکت به سمت سفارت امریکا در بغداد شلیک شد و افزود که تردید ندارد این حمله مطلقا به گروههای مسلح مربوط نمیشود «چون گروههای مسلح تعهد دادهاند که وقتی توافق در کار باشد هیچ حملهای انجام ندهند و برای همین مشخص است که طرف سومی هست که میخواهد نه توافق عملی شود نه ثبات در عراق به دست آید».
المالکی در پاسخ به این پرسش که برخی گروههای مسلح این حملات را عامل بقای خود میدانند چون به آنها بهانه ماندن و ادامه فعالیت را میدهد، گفت: «اولا الحشد الشعبی یک گروه وابسته به دولت است و حق دخالت در این مسائل را جز در چارچوب دستور فرماندهی کل نیروهای مسلح ندارد، گروههای مسلح هم از ما بیگانه نیستند، آنها برادران ما هستند که به ما نزدیکاند و ما بر آنها تأثیر میگذاریم».
او ادامه داد: «ما از آنها خواستیم بعد از دستیابی به توافقی که با امریکا به آن رسیدیم هیچ موج تازه و بحران و مسئلهای درست نکنند و آنها هم اعلام کردند به خواسته چارچوب تشکیلاتی احزاب اسلامی عمل میکنند و به آن پایبند ماندند».
رئیس ائتلاف دولت قانون تأکید کرد که در این صورت باید پرسید که چه کسی این راکتها را زد و افزود که شخصا شک ندارد که برادرانی که متعهد به عدم حمله شدهاند به تعهد خود پایبند ماندهاند و با ما مخالفت نکردهاند بلکه طرف سومی در کار است که باید بفهمیم کیست و چه کسی آن را به حرکت وامیدارد.
منبع:https://mdeast.news
اندیشکده جریان، جریانی است نواندیش از جوانانی که باور به تحول در حوزه سیاست ورزی جهانی دارند.
جمعی از جوانان تحصیلکرده در رشته های علوم سیاسی و علوم اجتماعی و ارتباطات و اقتصاد و باورمند به اصول اخلاقی شریعت رهایی بخش حضرت دوست گرد هم آمده اند تا با انگیزه های غیر انتفاعی و غیر جناحی جهت بهبود اوضاع حیات جمعی بشر به تشریک مساعی پرداخته و با رویکردی دانش بنیان، مسئله محور، زمینه نگر و آزاداندیشانه امکان ایجاد یک هویت جمعی فضیلت خواهانه و معطوف به بازاندیشی در سیاست های جهانی را فراهم آورند.