این طرح شامل تشکیل نیروهای مدیریتی و امنیتی مشترک از اهالی استان مأرب تحت فرماندهی مشترک، اخراج گروههای تروریستی داعش و القاعده از مأرب، بازگشایی و راهاندازی مراکز سوخترسانی از جمله ایستگاههای گاز مأرب، اختصاص درآمد کشتیهای نفتی در الحدیده برای پرداخت حقوقها در مأرب، تشکیل کمیته مشترک برای تعمیر خطلوله صافر (مأرب) به رأسعیسى (الحدیده) بوده که علیرغم استقبال نمایندگان عمان مورد موافقت عربستان قرار نگرفته است. در ارتباط با این موضوع چند نکته قابل ذکر است.
🔸 این پیشنهادات که در مصاحبه اخیر عبدالسلام تشریح شده، موضوع جدیدی نیست و مربوط به گذشته است و انصارالله به دلایل دیگری در شرایط فعلی آن را رسانهای نموده است. نکته دیگر اینکه سعودی دوماه پیش نیز این پیشنهادات را نپذیرفته و در حال حاضر نیز شواهدی مبنی بر ایجاد تغییر در تصمیم عربستان دیده نمیشود.
🔸 بحث بعدی اینکه با اعلام ورود نیروهای انگلیسی در دروازههای شرقی یمن و خبر استقرار نیروهای آمریکایی در جنوب این کشور، اخباری غیررسمی شنیده میشود مبنی بر اینکه ظاهراً مثلث آمریکا، انگلیس و امارات بنا دارند با ارائه یک طرح سیاسی منصورهادی را کنار گذاشته و یک شورای ریاستجمهوری را جایگزین او نمایند. بر این اساس ممکن است انصارالله با این اقدام رسانهای سعی داشته تا ابتکار عمل مذاکرات را به دست گیرد و خود را طرفی آماده برای مذاکره معرفی نماید. نکته اینکه پیششرط انصارالله برای هر طرح سیاسی کنار گذاشتهشدن منصورهادی است.
✅ به عنوان جمعبندی میتوان گفت علیرغم همه این مسائل آن چه روشن است، با وجود لجاجت سعودی و دستِ خالی آن در میدان و عدم پذیرش ابتکارات متوازن، منطقی و معقولی که توسط عبدالسلام رسانهای شد، چشمانداز کوتاهمدت و احتمالاً میانمدت برای مأرب استمرار نزاع و درگیری خواهد بود.
اندیشکده جریان، جریانی است نواندیش از جوانانی که باور به تحول در حوزه سیاست ورزی جهانی دارند.
جمعی از جوانان تحصیلکرده در رشته های علوم سیاسی و علوم اجتماعی و ارتباطات و اقتصاد و باورمند به اصول اخلاقی شریعت رهایی بخش حضرت دوست گرد هم آمده اند تا با انگیزه های غیر انتفاعی و غیر جناحی جهت بهبود اوضاع حیات جمعی بشر به تشریک مساعی پرداخته و با رویکردی دانش بنیان، مسئله محور، زمینه نگر و آزاداندیشانه امکان ایجاد یک هویت جمعی فضیلت خواهانه و معطوف به بازاندیشی در سیاست های جهانی را فراهم آورند.