«حسن ناظم»، وزیر فرهنگ، گردشگری و میراث فرهنگی عراق، در گفتوگو با خبرگزاری رسمی عراق تأکید کرد که در نشست بغداد که قرار است در پایان ماه جاری میلادی برگزار شود کشورهایی مهم و اساسی از منطقه و بیرون منطقه حضور خواهند داشت.
او با تأکید بر اینکه اولین محور این نشست محور دیپلماتیک است، مهمترین هدف از این نشست را تحقق ثبات در عراق با تفاهم کشورهای منطقه دانست و گفت که وقتی کشورهای منطقه در پی کاهش اختلافات میان یکدیگر برآیند این وضعیت در عراق هم بازتاب خواهد یافت.
وزیر فرهنگ عراق تأکید کرد که محور دوم این نشست اقتصاد است بهخصوص که عراق روابط گستردهای در بخشهای گوناگون با کشورهای منطقه دارد و افزود که این نشست با تصمیمات مهمی در عرصه اقتصادی و مبارزه با تغییرات زیستمحیطی همراه خواهد بود.
او درباره انتخابات پیش روی عراق نیز گفت که اظهارات گاه و بیگاه برخی چهرههای سیاسی درباره تعویق انتخابات هیچ ربطی به موضع دولت ندارد و دولت با جدیت در پی اجرای انتخابات است.
ناظم خبر داد که نخستوزیر عراق در حال مذاکره با نیروهای سیاسیای است که انتخابات را تحریم کردهاند تا آنان را از این تصمیمشان منصرف کند.
در روزهای گذشته، نخستوزیر عراق وزیر برنامهریزی را به کویت، وزیر امور خارجه را به ترکیه و عربستان و ایران، وزیر دارایی را به اردن، وزیر دفاع را به مصر فرستاد تا دعوتنامههای رسمی را به سران این کشورها ابلاغ کنند.
موعد اولیه این نشست 29 اوت و پس از برگزاری مراسم عاشورا در عراق که با تدابیر شدید امنیتی همراه میشود، خواهد بود.
یک مقام بلندپایه در وزارت امور خارجه عراق تأکید کرد که عربستان و ایران و ترکیه از مشارکت در این نشست استقبال کردهاند و افزود که عربستان منتظر اطلاع از سطح مشارکت ایران و ترکیه در این نشست است تا درباره مشارکت شخص ولیعهد، محمد بن سلمان، تصمیم بگیرد.
به گفته این مقام در مورد دیگر کشورها هم همینطور است و آنها هم ضمن استقبال از اصل ایده باید درباره سطح مشارکت تصمیم بگیرند.
این مقام تأکید کرده که فرانسه نیز وارد میدان شده و در تماس با سران برخی کشورها آنها را به مشارکت در آن تشویق کرده است چنانکه خود مکرون نیز در آن شرکت خواهد کرد.
منبع:https://mdeast.news/
اندیشکده جریان، جریانی است نواندیش از جوانانی که باور به تحول در حوزه سیاست ورزی جهانی دارند.
جمعی از جوانان تحصیلکرده در رشته های علوم سیاسی و علوم اجتماعی و ارتباطات و اقتصاد و باورمند به اصول اخلاقی شریعت رهایی بخش حضرت دوست گرد هم آمده اند تا با انگیزه های غیر انتفاعی و غیر جناحی جهت بهبود اوضاع حیات جمعی بشر به تشریک مساعی پرداخته و با رویکردی دانش بنیان، مسئله محور، زمینه نگر و آزاداندیشانه امکان ایجاد یک هویت جمعی فضیلت خواهانه و معطوف به بازاندیشی در سیاست های جهانی را فراهم آورند.