در این دو استان که تابع اقلیم کردستان عراق هستند 93 نامزد از 8 حوزه انتخاباتی رقابت میکنند. مجموع کرسیهای دو استان 29 کرسی است به اضافه یک کرسی که باید به مسیحیان اختصاص پیدا کند و 6 نفر بر سر آن رقابت میکنند.
سلیمانیه
فضای رقابت در سلیمانیه نسبتا آرام است چون 63 نامزد برای دستیابی به 18 کرسی رقابت میکنند یعنی کمتر از 4 نامزد برای هر کرسی.
در این استان که به 5 حوزه انتخاباتی تقسیم شده یک میلیون و 400 هزار تن حق رأی دادن دارند.
حوزه اول مرکز شهر سلیمانیه است که 4 کرسی دارد و 12 تن در آن رقابت میکند. در حوزه انتخابی دوم هم که 3 کرسی دارد 15 تن نامزد شده اند. حوزه انتخابی سوم که شامل حلبچه میشود 3 کرسی دارد و فقط 7 تن در آن نامزد شدهاند. حوزه انتخابی چهارم هم 4 کرسی و 14 نامزد دارد. حوزه انتخابی پنجم هم 4 کرسی و 15 نامزد دارد.
فعال ترین حزب در این استان، اتحادیه میهنی کردستان است که در سال 2018 نیز بیشترین رأی را در این استان کسب کرد (260 هزار رأی). این حزب که این بار به نام «پیمان کردستان» در انتخابات شرکت کرده همه 8 نماینده فعلی خود را در سلیمانیه تغییر داده است.
حزب تغییر (گوران) هم سه تا از نمایندههای فعلی خود را تغییر داده و چهارمی هم به صورت فردی نامزد شده است.
دهوک
در دهوک، 778 هزار رأیدهنده میتوانند در انتخابات شرکت کنند که 70 هزار تن از آنها آوارگان هستند.
این استان به 3 دایره انتخاباتی تقسیم شده که اولی 4 کرسی و 15 نامزد، دومی 3 کرسی و 8 نامزد، و و چهارمی هم 4 کرسی و 7 نامزد دارد. یک کرسی هم خاص مسیحیان در استان است. بدین ترتیب این استان 30 نامزد دارد که بر 11 کرسی رقابت میکنند.
در دهوک حزب دموکرات کردستان بزرگترین حزب فعال است و توانست در انتخابات 2018 با کسب 350 هزار رأی رتبه اول را به خود اختصاص دهد.
این حزب همه نمایندگان فعلی خود را در دهوک کنار گذاشته به جز «فیان صبری» که ریاست فراکسیون حزب دموکرات در مجلس فعلی عراق را بر عهده دارد.
6 نامزد هم بر سر یک کرسی مسیحیان در دهوک رقابت میکنند. نماینده فعلیای که این کرسی را در اختیار دارد در این انتخابات به کرکوک منتقل شده است.
منبع:https://mdeast.news/
اندیشکده جریان، جریانی است نواندیش از جوانانی که باور به تحول در حوزه سیاست ورزی جهانی دارند.
جمعی از جوانان تحصیلکرده در رشته های علوم سیاسی و علوم اجتماعی و ارتباطات و اقتصاد و باورمند به اصول اخلاقی شریعت رهایی بخش حضرت دوست گرد هم آمده اند تا با انگیزه های غیر انتفاعی و غیر جناحی جهت بهبود اوضاع حیات جمعی بشر به تشریک مساعی پرداخته و با رویکردی دانش بنیان، مسئله محور، زمینه نگر و آزاداندیشانه امکان ایجاد یک هویت جمعی فضیلت خواهانه و معطوف به بازاندیشی در سیاست های جهانی را فراهم آورند.