«عمر الوائلی»، رئیس سازمان گذرگاههای مرزی عراق، از طرح تازهای برای اعمال قانون در گذرگاههای مرزی و تشدید نظارت بر عبور کالا خبر داد.
او در گفتوگویی با رسانههای عراقی گفت که این سازمان طرحی منسجم در چند بند برای اعمال قانون و تأمین کامل امنیت گذرگاههای مرزی دربرابر قانونشکنان طراحی کرده است و افزود که با اجرای این طرح در کنار ایجاد سامانه متمرکز اطلاعات که با توان داخلی ساخته شده میتوان بسیاری از تقلبها و قاچاق اموال را کشف و شناسایی کرد.
او گفت که نصب سامانه مزبور دستاوردهای بسیار خوبی داشته و این موضوع از افزایش جهشی درآمدهای گذرگاههای مرزی کشور آشکار است و خبر داد که در سال جاری میلادی 3176 کانتینر متخلف که در حال قاچاق کالاهای مهمی بودند ضبط شدهاند.
الوائلی افزود که هماهنگیهایی با سازمان بازپرسی و شورای عالی قضائی برای محاکمه متخلفان وجود دارد و خبر داد که شماری از کارکنان سازمان گذرگاههای مرزی به علت تخلفات در زندان به سر می برند.
او گفت که گذرگاههای مرزی عراق پیش از این عرصه فساد و قاچاق و ورود کالاهای ممنوعه به کشور بود اما امروز این سازمان با جدیت یاور وزارتخانههای کشاورزی و صنایع برای تقویت تولید داخلی است.
بیش از یک سال پیش «مصطفی الکاظمی»، نخستوزیر عراق، امنیت گذرگاههای مرزی را به ارتش عراق سپرد تا مانع از قاچاق و سودجویی گروههای فاسد شود. این طرح به رغم موفقیت نسبی که باعث افزایش چشمگیر درآمدهای کشور از گذرگاههای مرزی شد، به پدیده قاچاق کالا در عراق پایان نداد.
عراق 20 گذرگاه مرزی رسمی دارد که 11 تای آنها تجاری است که همه آنها زیر نظر دستگاههای امنیتی هستند اما مسئله قاچاق در عراق ازطریق گذرگاههای غیر رسمی که در اختیار گروههای فاسد است انجام میشود.
منبع:https://mdeast.news
اندیشکده جریان، جریانی است نواندیش از جوانانی که باور به تحول در حوزه سیاست ورزی جهانی دارند.
جمعی از جوانان تحصیلکرده در رشته های علوم سیاسی و علوم اجتماعی و ارتباطات و اقتصاد و باورمند به اصول اخلاقی شریعت رهایی بخش حضرت دوست گرد هم آمده اند تا با انگیزه های غیر انتفاعی و غیر جناحی جهت بهبود اوضاع حیات جمعی بشر به تشریک مساعی پرداخته و با رویکردی دانش بنیان، مسئله محور، زمینه نگر و آزاداندیشانه امکان ایجاد یک هویت جمعی فضیلت خواهانه و معطوف به بازاندیشی در سیاست های جهانی را فراهم آورند.