طرح «ابتکار کمربند و راه» را میتوان مهمترین ابتکار بینالمللی کشور چین نام برد. این طرح به تعبیری، بلندپروازانهترین مگاپروژه در دوران حاضر نیز به شمار میآید. ابتکار کمربند و راه ۷۲ کشور جهان را با حدود ۶۰ درصد جمعیت و ۳۰ درصد از تولید ناخالص جهانی شامل میشود که این اطلاعات بیانگر اهمیت و اثرگذاری بالای این ایده در مقیاس جهانی است و در ابعاد مختلف اقتصادی-تجاری، عملی- فرهنگی و حتی ژئوپلتیک و امنیتی آثار و پیامدهای وسیعی در منطقه خواهد داشت. لذا بررسی اهداف و برنامههای چین از اجرای ابتکار کمربند و راه و شناسایی ظرفیتهای موجود برای گسترش همکاریهای ایران و چین و مشارکت فعال در آن میتواند حائز منافع بلندمدت برای هر دو کشور باشد.
با توجه به اهمیت موضوع، مطالعه و بررسی طرح مذکور و زمینههای همکاری ایران در آن به منظور بهرهبرداری از ظرفیتهای موجود در دستور کار وزارت امور اقتصادی و دارایی قرار گرفت که نتیجه مطالعات در قالب کتاب «ابتکار کمربند و راه؛ فرصتهای اقتصادی مشترک ایران و چین» منتشر گردیده است.
کتاب مذکور ضمن مرور سیر توسعه اقتصادی چین، بررسی وضعیت اقتصادی- اجتماعی و ویژگیهای الگوی حکمرانی اقتصادی جمهوری خلق چین به معرفی ابتکار کمربند و راه و بررسی اهداف و اقدامات چین از اجرای این طرح پرداخته است. در ادامه، مسیرها و کریدورهای ابتکار کمربند و راه و موقعیت ایران مورد بررسی قرار گرفته و دیدگاههای انتقادی در خصوص ابتکار کمربند و راه و نحوه مواجهه کشورهای مختلف با طرح مذکور بیان شده است. در پایان به جایگاه ایران در ابتکار کمربند و راه، روابط تجاری و سرمایهگذاری ایران و چین و ظرفیتهای همکاری دو کشور در این چارچوب پرداخته شده است.
ضمن انتشار عمومی متن کامل کتاب در قالب فایل متنی، امید است تلاشهای صورتگرفته بتواند با افزایش شناخت ماهیت و وجوه مختلف ابتکار کمربند و راه در راستای درک ضرورتهای توسعه روابط اقتصادی دو کشور به ویژه در چارچوب سند ۲۵ ساله مفید واقع شود.
دریافت فایل کامل کتابhttps://media.tahlilbazaar.com/d/2021/08/07/0/85371.pdf
اندیشکده جریان، جریانی است نواندیش از جوانانی که باور به تحول در حوزه سیاست ورزی جهانی دارند.
جمعی از جوانان تحصیلکرده در رشته های علوم سیاسی و علوم اجتماعی و ارتباطات و اقتصاد و باورمند به اصول اخلاقی شریعت رهایی بخش حضرت دوست گرد هم آمده اند تا با انگیزه های غیر انتفاعی و غیر جناحی جهت بهبود اوضاع حیات جمعی بشر به تشریک مساعی پرداخته و با رویکردی دانش بنیان، مسئله محور، زمینه نگر و آزاداندیشانه امکان ایجاد یک هویت جمعی فضیلت خواهانه و معطوف به بازاندیشی در سیاست های جهانی را فراهم آورند.