منابع آگاه مصری از هماهنگی اطلاعاتی مصر و ترکیه طی روزهای اخیر خبر دادند که منجر به تامین امنیت هیات دیپلماتیک مصری و بازگشت ایمن آنها از کابل به قاهره شد.
منابع مذکور در گفتوگو با العربی الجدید تصریح کردند: نقش ترکیه در بازگشت ایمن هیات دیپلماتیک مصر از کابل به قاهره در بهبود فضای موجود میان دو کشور بسیار تاثیرگذار بوده است چرا که ترکیه در ساماندهی وضعیت میدانی فرودگاه «حامد کرزای» کابل نقشآفرینی می کند.
از سوی دیگر، منابع آگاه مصری پیشبینی کردند که کمیته مشترک دو کشور به زودی و در اواسط ماه سپتامبر آتی نشستی جدید برگزار کند و اکنون فضای دیپلماتیک میان دو کشو بسیار مثبت است.
منابع یاد شده اظهار داشتند: فرصت خوبی برای دیدار میان هیات مصری و ترکیهای در حاشیه نشست بغداد وجود دارد.
منابع مصری با بیان اینکه ترکیه تمایل دارد تا طی چند روز آتی نشستی با طرف مصری برگزار کند، اظهار داشتند: پیشرفتهای خوبی در زمینه رایزنیهای اقتصادی و نمایندگی تجاری دو کشور در محافل بینالمللی حاصل شده است.
به گفته منابع یاد شده، قرار است پرونده گاز دریای مدیترانه و ترسیم قلمرو اقتصادی دو کشور در این دریا در دستور کار نشست آتی کمیته مشترک قرار گیرد، در عین حال، آنکارا در تلاش است تا پیش از پایان سال جاری، پرونده توافق بر سر مرزهای دریایی را به سرانجام برساند همچنین پرونده لیبی نیز مورد بحث و بررسی قرار خواهد گرفت.
منابع دیپلماتیک مصری تصریح کردند: منطقه خاورمیانه در مقطع کنونی در حال گذر از مرحله بازبینی در مناسبات و ائتلافبندیهاست و ترکیه به عنوان بازیگری محوری خواهان به دست آوردن بیشترین میزان منافع برای خود است.
منابع یاد شده اظهار داشتند: طرف ترکیهای در تلاش برای کسب نظر مثبت قاهره با تاکید بر امکان نقشآفرینی آنکارا در حل بحران سد النهضه است چرا که این کشور از رهگذر سرمایهگذاریهای کلان خود در اتیوپی بر این کشور نفوذ دارد و نخستوزیر اتیوپی در سفر اخیر خود به ترکیه چندین توافق نظامی و اقتصادی با مسئولان ترکیهای امضا کرد.
منبع:https://mdeast.news
اندیشکده جریان، جریانی است نواندیش از جوانانی که باور به تحول در حوزه سیاست ورزی جهانی دارند.
جمعی از جوانان تحصیلکرده در رشته های علوم سیاسی و علوم اجتماعی و ارتباطات و اقتصاد و باورمند به اصول اخلاقی شریعت رهایی بخش حضرت دوست گرد هم آمده اند تا با انگیزه های غیر انتفاعی و غیر جناحی جهت بهبود اوضاع حیات جمعی بشر به تشریک مساعی پرداخته و با رویکردی دانش بنیان، مسئله محور، زمینه نگر و آزاداندیشانه امکان ایجاد یک هویت جمعی فضیلت خواهانه و معطوف به بازاندیشی در سیاست های جهانی را فراهم آورند.