عربستان توافقنامه همکاری جدیدی با عراق در زمینه حمل و نقل دریایی با هدف افزایش عبور و مرور کشتی های تجاری، حمایت از مبادله تجاری و تسهیل اقدامات ورود به بنادر امضا کرد.
این توافقنامه طی نشست کمیته حمل و نقل، گذرگاه های مرزی و بنادر شورای هماهنگی عربستان و عراق در ریاض به ریاست «صالح بن ناصر الجاسر»، وزیر حمل و نقل و خدمات لجستیک عربستان و «ناصر الشبلی»، وزیر حمل و نقل عراق امضا شد.
دو طرف بر سر افزایش حجم مبادلات تجاری از طریق گذرگاه مرزی «جدیده عرعر» از طریق تسهیل اقدامات و تسریع مبادله تجاری در این گذگاه به گونه ای که عبور و مرور بیش از 4 ساعت طول نکشد و به شرط ارائه گزارش دوره ای برای اندازه گیری و بهبود آن توافق کردند.
دو طرف همچنین بر سر بازسازی و آماده سازی مجدد گذرگاه مرزی جدیده عرعر بین عربستان و عراق از طریق اجرای پروژه توسعه جاده رابط بین گذرگاه و مرزهای عربستان توافق کردند.
توافقنامه همکاری بین دولت عربستان و عراق در زمینه حمل و نقل دریایی و بنادر نیز مورد بررسی قرار گرفت و قرار شد به محض تکمیل اقدامات داخلی امضا شود.
بنابر تصمیم دو طرف، نخستین نشست کمیته فنی حمل و نقل دریایی بین دو کشور در سه ماهه آخر 2021 برای بررسی سازوکار اجرای توافقنامه همکاری در زمینه حمل و نقل دریایی و بررسی مهم ترین مسائل مرتبط با تقویت نقش بنادر، فعالسازی خط دریایی بین بندر ملک عبدالعزیز در دمام و بندر ام قصر عراق برگزار خواهد شد.
عراق و عربستان در نشست امروز خود درباره تبادل تجربه در زمینه های اتوماسیون سازی بنادر و مدیریت آنها و تحقق ارتباط الکترونیکی بین بنادر عراق و عربستان برای تبادل اطلاعات درباره کشتی ها و کالاها بحث کردند.
درخصوص حمل و نقل هوایی نیز دو طرف بر سر فعالسازی توافقنامه حمل و نقل هوایی برای اجرایی کردنش و بررسی تداوم همکاری فنی بین دو کشور به طور مشخص در زمینه های حمل و نقل هوایی و ایمنی هوایی و امنیت هوانوردی و فرودگاه ها توافق کردند.
منبع:https://mdeast.news
اندیشکده جریان، جریانی است نواندیش از جوانانی که باور به تحول در حوزه سیاست ورزی جهانی دارند.
جمعی از جوانان تحصیلکرده در رشته های علوم سیاسی و علوم اجتماعی و ارتباطات و اقتصاد و باورمند به اصول اخلاقی شریعت رهایی بخش حضرت دوست گرد هم آمده اند تا با انگیزه های غیر انتفاعی و غیر جناحی جهت بهبود اوضاع حیات جمعی بشر به تشریک مساعی پرداخته و با رویکردی دانش بنیان، مسئله محور، زمینه نگر و آزاداندیشانه امکان ایجاد یک هویت جمعی فضیلت خواهانه و معطوف به بازاندیشی در سیاست های جهانی را فراهم آورند.