تصاویر ماهوارهاینشان می دهد که صدها سوله موشک هستهای در چین ساخته میشود. پکن مدعی است که نیروهای هستهای این کشور در مقایسهبا ایالات متحده کوچک هستند.
مذاکرات بین ارتش دو قدرت برای اولین بار پس از رسیدن جوزف بایدن به ریاست جمهوری ایالات متحده انجام شد. به گفته رویترز، بایدن رقابت با پکن را “بزرگترین آزمون ژئوپلیتیک” قرن ۲۱ نامید.
با وجود این، مقامات نظامی ایالات متحده مدتهاست به دنبال ایجاد خطوط ارتباطی با همتایان چینی خود برای جلوگیری از حوادث احتمالی هستند. بر این مبنا، مایکل چیس، دستیارمعاون وزیر دفاع ایالات متحده، توانست از طریق ارتباط ویدئوییبا ژنرال هوانگ ژوپینگ، معاون بخش همکاریهای بین المللیارتش آزادیبخش خلق چین (PLA) گفتگو کند.
ایالات متحده گفت: “هر دو طرف توافق کردند که حفظ خطوط ارتباطی بین ارتش دو کشور مهم است.” بر اساس ادعای آنها، امنیت در دریای چین جنوبی مورد بحث قرار گرفت. اما منابع چینی به South China Morning Post گفتند که این گفتگوها بر موضوع افغانستان که نگرانی اصلی پکن است، متمرکز شده است. این موضوع دلیل آن بود که جمهوری خلق چین تصمیم به تمدید روابط با پنتاگون گرفت.
اما این تماسها به هیچ وجه بر حوزه تسلیحات هستهای تأثیرنمیگذارد و واشنگتن از این امر بسیار ناراضی است. ژنرال توماس باسیه، معاون فرمانده فرماندهی استراتژیک ایالات متحده، گفت ادعاهای چین مبنی بر اینکه میخواهد حداقل نیروهای خود را به عنوان وسیلهای برای بازدارندگی هسته ای حفظ کند، صحت ندارد. لحظهای فرا میرسد که تهدیدهای چین از تهدیدهای روسیهفراتر می رود. این اتفاق چند سال دیگر رخ خواهد داد. این برآورد توسط پنتاگون نه تنها بر اساس تعداد کلاهک هستهای پکن انجام می شود، بلکه استقرار عملیاتی آنها نیز مورد توجه قرار دارد.
اما ایالات متحده در مورد چگونگی کاهش خطر سوء تفسیرها و اشتباهات با روسیه گفتگو میکند، در حالیکه چنین گفتگویی با چین وجود ندارد. این در شرایطی است که تصاویر ماهوارهاینشان می دهد چین احتمالاً صدها سیلوی جدید برای موشکهایهستهای میسازد. چین پیشتر اعلام کرده بود که زرادخانهاش در مقایسه با آمریکا و روسیه کوچک است. چین با این شرط با گفتگو موافقت میکند که واشنگتن ذخایر خود را به سطح چینکاهش دهد.
منبع:http://iras.ir
اندیشکده جریان، جریانی است نواندیش از جوانانی که باور به تحول در حوزه سیاست ورزی جهانی دارند.
جمعی از جوانان تحصیلکرده در رشته های علوم سیاسی و علوم اجتماعی و ارتباطات و اقتصاد و باورمند به اصول اخلاقی شریعت رهایی بخش حضرت دوست گرد هم آمده اند تا با انگیزه های غیر انتفاعی و غیر جناحی جهت بهبود اوضاع حیات جمعی بشر به تشریک مساعی پرداخته و با رویکردی دانش بنیان، مسئله محور، زمینه نگر و آزاداندیشانه امکان ایجاد یک هویت جمعی فضیلت خواهانه و معطوف به بازاندیشی در سیاست های جهانی را فراهم آورند.