روز گذشته ۳۸ هواپیماهای نظامی چین از جمله بمبافکن اچ-۶ با قابلیت هستهای در آسمان تایوان پرواز کردند. پکن، تایوان را یک استان شورشی میداند که در صورت لزوم حتی «با زور» به منطقه خود باز میگرداند.
از زمان ریاست شی جین پینگ در حزب کمونیست و سپس ریاست جمهوری چین در سال ۲۰۱۲، هواپیماهای نظامی چین تقریبا روزانه به منطقه شناسایی پدافند هوایی تایوان نفوذ میکنند. اما عملیات روز جمعه واکنش تند تایوان را در پی داشت.
سو تسنگ-چانگ، نخستوزیر تایوان صبح شنبه در یک نشست خبری گفت: «چین جنگ طلب بوده و صلح منطقه را تضعیف کرده است و اقدامات متعددی را برای ارعاب انجام داده است.»
وی افزود: «بدیهی است که جهان، جامعه بینالملل، این رفتارهای چین را بیش از پیش رد میکند.»
وزارت دفاع تایوان نیز اعلام کرد که ۲۲ فروند جنگنده، دو بمب افکن و یک هواپیمای جنگی ضد زیردریایی چینی روز جمعه وارد جنوب غربی جزیره شدند.
به گفته این وزارتخانه، شب جمعه تا شنبه، گروه دوم از ۱۳ هواپیما وارد منطقه شناسایی پدافند هوایی تایوان شدند و تعداد کل هواپیماها به ۳۸ فروند رسید.
منطقه شناسایی پدافند هوایی، حریم پروازی معینی است که هرگونه پروازی باید در آن نقطه به دلایل امنیتی شناسایی و مکاننمایی شود.
این نوع حضور ناوگان هوایی چین در این منطقه طی دو سال گذشته چند برابر شده است.
نمایش قدرت جمعه، چند روز پس از آن صورت گرفت که پکن، لندن را متهم کرد که برای نخستین بار از سال ۲۰۰۸ یک کشتی جنگی را به تنگه تایوان فرستاده است. چین مدعی تنگهای است که سرزمین اصلی چین را از جزیره تایوان جدا میکند.
ایالات متحده و دیگر کشورها معتقدند که این منطقه متعلق به آبهای بینالمللی است و بنابراین برای همه باز است.
سال گذشته ۳۸۰ هواپیمای نظامی چین در منطقه شناسایی پدافند هوایی جزیره تایوان شناسایی شد اما این رقم از ابتدای سال جاری تاکنون به بیش از ۵۰۰ فروند هواپیما رسیده است.
برخی از کارشناسان میگویند تنش بین سرزمین اصلی چین و تایوان از اواسط دهه ۱۹۹۰ به بالاترین حد خود رسیده است.
مقامات نظامی آمریکا ترس خود را از اینکه ممکن است چین به حمله به این جزیره فکر کند، پنهان نمیکنند.
منبع:https://per.euronews.com
اندیشکده جریان، جریانی است نواندیش از جوانانی که باور به تحول در حوزه سیاست ورزی جهانی دارند.
جمعی از جوانان تحصیلکرده در رشته های علوم سیاسی و علوم اجتماعی و ارتباطات و اقتصاد و باورمند به اصول اخلاقی شریعت رهایی بخش حضرت دوست گرد هم آمده اند تا با انگیزه های غیر انتفاعی و غیر جناحی جهت بهبود اوضاع حیات جمعی بشر به تشریک مساعی پرداخته و با رویکردی دانش بنیان، مسئله محور، زمینه نگر و آزاداندیشانه امکان ایجاد یک هویت جمعی فضیلت خواهانه و معطوف به بازاندیشی در سیاست های جهانی را فراهم آورند.