چشم انداز سیاسی لیبی، دوسال و نیم پس از سقوط قذافی

در twitter به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
در برنامه سخن شما، این بار تمرکز ما بر کشور لیبی است. جان از لندن می پرسد: «نزدیک به دو سال و نیم پس از سقوط رژیم قذافی، لیبی همچنان برای گذار از مرحله پر هرج و مرج انتقال قدرت تلاش می کند. وضع کنونی این کشور چگونه است؟ »

دکتر سعید حداد، استاد مدرسه نظامی سن سیر و کارشناس مسائل لیبی به این پرسش پاسخ می دهد: “دو سال و نیم پس از سقوط رژیم قذافی، وضع لیبی را می توان همچنان حساس دانست. در حقیقت رهبران لیبی یا دست کم طبقه سیاسی که این کشور را اداره می کند با چالش های متعددی روبروست.

اولین نکته ای که باید بر آن تاکید کرد، سنگینی میراث قذافی است. با گذشت ۴۲ سال از عمر یک حکومت ویژه و پیچیده، همه چیز در لیبی ناگزیر از بازسازی است.

برای انجام این کار، مردم لیبی یک نقشه راه تنظیم کرده اند که باید از طریق انتخابات، کشور را به سمت تشکیل یک مجلس قانونگذاری و تاسیس یک حکومت هدایت کند.

با این حال و با وجود برخی پیشرفت ها، شماری از مسائل به ویژه مسئله امنیت مطرح است. شبه نظامیان که در جریان انقلاب حقانیتی به دست آوردند، به دلیل ضعف ارتش در برخورد با آن ها، اکنون خود را در چشم انداز سیاسی لیبی نهادینه کرده اند.

بر مسئله ناامنی داخلی، معضل ناامنی خارجی نیز افزوده می شود. مشکل دیگر مسئله نفت است. باید امیدوار بود که انتخابات مجلس قانون اساسی که ۲۰ فوریه برگزار خواهد شد، بتواند همه این چالش های سیاسی و منطقه ای را حل کند و راه را برای رهبران لیبی برای تصمیم گیری باز کند. تصمیم در مورد اینکه یک لیبی
متحد و غیر متمرکز می خواهند و یا حتی یک لیبی فدرال؟”

 

منبع:https://per.euronews.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *