ترکیه با تکیه بر امتیازات حقوقی که از طریق امضای تفاهم نامه تعیین منطقه انحصاری اقتصادی با لیبی بدست آورده است کشتی های خود را به مناطق جنوبی و شرقی جزیره میس ارسال کرده است. کشتی اکتشافی اُروج رئیس با انجام فعالیت های اکتشافی در این منطقه باعث ایجاد حساسیت در ارتش یونان شده است. منابع یونانی ادعا کرده اند کشتی های نظامی ترکیه نیز به سمت این مناطق حرکت کرده اند.
تلاش ترکیه برای اکتشافات نفت در مدیترانه شرقی موجبات اعتراض شدید یونان را فراهم آورده است. تا جایی که وزیر دفاع یونان یک ماه پیش با لحنی تهدید آمیز از امکان بروز درگیری نظامی میان دوطرف سخن گفته بود. ریشه اختلافات موجود میان ترکیه و یونان به اختلاف آنها در زمینه قلمرو دریایی آنها در مدیترانه باز می گردد. امضای تفاهم نامه میان لیبی و ترکیه در زمینه تعیین منطقه انحصاری اقتصادی دو کشور در مدیترانه دقیقا در تضاد با سیاست های یونان برای محدود دسازی ترکیه در مدیترانه قرار داد. بر مبنای رویکرد یونان، ترکیه از بخش بزرگی از مدیترانه محروم شده و صرفا به مرزهای ساحلی خود محدود می ماند و یونان می توانست بواسطه حکومت قبرس (جنوبی) نقش تعیین کننده ای در اکتشاف و فروش منابع زیرزمینی مدیترانه شرقی ایفا نماید. یونان مدعی است که در مناطقی که ترکیه و دولت ائتلافی لیبی میان خود تقسیم کرده اند مناطقی هستند که جزایر یونانی در آن واقع اند و ترکیه نمی تواند این مناطق را بخشی از منطقه انحصاری اقتصادی خود اعلام نمابد. مناطقی که اخیرا ترکیه اقدام به اکتشاف نموده است در نزدیکی جزیره های تحت حاکمیت یونان بوده و یونان مدعی است که این مناطق بخشی از قلمرو دریایی این کشور است و ترکیه با انجام اکتشاف در این منطقه حاکمیت ملی یونان را زیر سوال برده است.
نخست وزیر یونان تنها راه چاره در برابر اقدامات ترکیه را اعمال تحریم های اقتصادی عنوان نموده است. این کشور از وزرای خارجه اتحادیه اروپا خواسته نسبت به تحریم اقتصادی ترکیه اقدام نمایند. وزیر خارجه یونان نیز اعلام کرده که اکتشافات نفت و گاز توسط ترکیه در مجاورت جزایر کرت و رُدوس عاملی برای جنگ میان دو کشور خواهد بود. با این حال بسیاری از تحلیل گران معتقدند که تهدیدات نظامی یونان را به دلیل نابرابری جدی توان نظامی دو طرف، نباید جدی گرفت.
(نقاط زرد رنگ مناطقی هستند که کشتی های ترکیه اخیرا اقدام به اکتشاف کرده اند)
اندیشکده جریان، جریانی است نواندیش از جوانانی که باور به تحول در حوزه سیاست ورزی جهانی دارند.
جمعی از جوانان تحصیلکرده در رشته های علوم سیاسی و علوم اجتماعی و ارتباطات و اقتصاد و باورمند به اصول اخلاقی شریعت رهایی بخش حضرت دوست گرد هم آمده اند تا با انگیزه های غیر انتفاعی و غیر جناحی جهت بهبود اوضاع حیات جمعی بشر به تشریک مساعی پرداخته و با رویکردی دانش بنیان، مسئله محور، زمینه نگر و آزاداندیشانه امکان ایجاد یک هویت جمعی فضیلت خواهانه و معطوف به بازاندیشی در سیاست های جهانی را فراهم آورند.