در سالهای اخیرحکام سعودی خیز بلندی را برای توسعه نفوذ خود در افغانستان بخصوص در زمینه های فرهنگی و دینی برداشته اند که در چارچوب امضای توافقنامه وتفاهمنامه های دوجانبه قابل توجه و تامل است. آنان با امضای توافقنامه های علمی و فرهنگی با دولت افغانستان در واقع در صدد بستر سازی برای نفوذ فرهنگی و دینی (فرقه وهابیت) در افغانستان هستند.از اینرو در سالهای اخیر چندین توافقنامه وتفاهمنامه میان دو طرف امضا شده که در ادامه به آنها اشاره می کنیم.
توافق برای ساخت مرکز به اصطلاح علمی اسلامی در ولایت ننگرهار واقع در شرق افغانستان. این در حالی است که این ولایت که در نزدیکی مرز مشترک با پاکستان قرار دارد در سالهای اخیر به مرکز تجمع وقدرت نمایی گروه تروریستی داعش تبدیل شده است.
-خبر گزاری دویچه وله آلمان به نقل از سفیر عربستان در کابل هم از توافق دو طرف برای پرداخت هزینه ساخت ششصد مدرسه دینی در مناطق مختلف افغانستان از سوی حکام عربستان خبر داد.مدارسی که در دهه های اخیر در پاکستان تجربه شده اند و طالبان دست پرورده این مدارس هستند.
-علاوه براین مرکز اسلامی ملک عبدا… هم قرار است به امامان مساجد افغانستان آموزش دینی بدهند که بدون تردید دستور کارشنان آموزش آموزه های وهابیت است.
-براساس یکی از توافقهای فرهنگی میان دولت افغانستان و عربستان قرار است این کشور با هرینه ای بالغ بر یکصد میلیون دلار مسجد بزرگ کابل را با ظرفیت پانزده هزار نفر احداث کند. مشابه مسجد پاکستان که در آن فرقه گرایی تبلیغ می شود.
-در جریان سفر سال 1395 فریده مومند وزیر تحصیلات عالی وقت افغانستان به عربستان و دیدار با احمد بن العیسی همتای سعودیش تفاهمنامه 18 ماده ای همکاری های علمی وآموزشی امضا کردند که بر اساس آنها ضمن توسعه روابط آموزشی ، تبادل تجارب و تحقیقات علمی مشترک، میان دانشگاههای دوکشور، ارایه بورسیه تحصیلی و آموزش کادرعلمی افغانستان ازسوی دانشگاههای عربستان در نظر گرفته شده است.
-وی در سفر اخیرش به عربستان به عنوان وزیر امور خارجه افغانستان و دیدار با حمد بن آل شیخ وزیر معارف عربستان یک یادداشت تفاهم توسعه همکاریهای علمی و آموزشی امضا کردند. دیدار های متقابل مسئولان امور آموزشی وگروههای دانشجویی دوکشور و همچنین آموزش زبان عربی برای علاقمندان در افغانستان از مفاد این تفاهمنامه است.
در هر حال، آنچه برای عربستان و وهابیون این کشور مهم است اینکه به انحا مختلف مقاومت مردم افغانستان در برابر نفوذ وهابیت در این کشور را بشکنند و با تکرار تجربه ایجاد مدارس دینی پاکستان در افغانستان که تحت مدیریت مالی و آموزشی وهابیون وحکام سعودی دستاوردی جز دامن زدن به فرقه گرایی و خشونتهای مذهبی در پاکستان نداشته است ، افغانستان را نیز به سمت فرقه گرایی وجنگ های مذهبی سوق دهند. وضعیتی که افغانستان در چهاردهه اخیر به رغم مشکلات عدیده داخلی اعم از اشغال و حاکمیت طالبان هیچگاه به سمت آن حرکت نکرد و یکی از ظرفیتهای قدرتمند داخلی افغانستان زندگی برادرانه و مسالمت آمیز همه فرقه های مذهبی است.
منبع:https://telegra.ph
اندیشکده جریان، جریانی است نواندیش از جوانانی که باور به تحول در حوزه سیاست ورزی جهانی دارند.
جمعی از جوانان تحصیلکرده در رشته های علوم سیاسی و علوم اجتماعی و ارتباطات و اقتصاد و باورمند به اصول اخلاقی شریعت رهایی بخش حضرت دوست گرد هم آمده اند تا با انگیزه های غیر انتفاعی و غیر جناحی جهت بهبود اوضاع حیات جمعی بشر به تشریک مساعی پرداخته و با رویکردی دانش بنیان، مسئله محور، زمینه نگر و آزاداندیشانه امکان ایجاد یک هویت جمعی فضیلت خواهانه و معطوف به بازاندیشی در سیاست های جهانی را فراهم آورند.