«قاسم تاجالدین» که از او به عنوان یکی از تأمینکنندگان مالی گروه حزبالله یاد میشود، به جرم نقض تحریمهای آمریکا به پنج سال زندان محکوم شده بود، اما دستگاه قضایی آمریکا ماه گذشته اعلام کرد وی به دلیل مسائل جسمانی آزاد میشود.
رویترز به نقل از «سه مقام ارشد در خاورمیانه» نوشته است آزادی قاسم تاجالدین پس از مذاکراتی غیرمستقیم بین مقامهای آمریکا و ایران بر سر تبادل زندانی صورت گرفت.
خبرگزاری رویترز نام این سه «مقام ارشد» را ذکر نکرده و گفته است دو تن از آنان تایید کردند آزادی تاجالدین بخشی از همان مسیری بود که سال گذشته به آزادی «نزار زکا» از زندانهای ایران و «سَم گودوین» از زندانهای سوریه شد.
یکی از سخنگویان وزارت خارجه آمریکا در پاسخ به رویترز گفته است گزارشها درباره اینکه آزادی قاسم تاجالدین بخشی از یک معامله پنهانی بوده صحت ندارد و او به خاطر مسائل مربوط به سلامتیاش آزاد شد.
وکیل قاسم تاجالدین نیز با تأکید بر اینکه آزادی موکلش «صرفا روندی قضایی بوده است» گفت آزادی او هیچ ارتباطی با آزادی دیگر زندانیان ندارد.
قاسم تاجالدین که اکنون ۶۵ سال دارد در سال ۲۰۰۹ از سوی آمریکا به عنوان یکی از حامیان مالی مهم حزبالله معرفی شد و بعدا نیز به نقض تحریمهای آمریکا که علیه او وضع شده بود متهم شد.
او در سال ۲۰۱۷ در مراکش بازداشت و به آمریکا مسترد شد و دادگاه در سال ۲۰۱۸ او را در این اتهام مقصر شناخت و وی را به پنج سال زندان و ۵۰ میلیون دلار جریمه محکوم کرد.
شماری از رسانهها آزادی او از زندان را دارای ابهاماتی دانستهاند. با این حال سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفته بود دولت با این آزادی مخالف است اما از حکم دادگاه تبعیت میکند.
خبرگزاری رویترز خبر آزادی قاسم تاجالدین در چارچوب تبادل بین ایران و آمریکا را به نقل از «یک مقام ارشد در خاورمیانه»، «یک مقام ارشد در لبنان» و «یک دیپلمات در منطقه» گزارش کرده است.
یکی از این سه مقام به رویترز گفته است: «آزادی تاجالدین پس از تبادل عملیاتی طولانی بین دو طرف حاصل شد و بعدا در سطح گستردهتری روی خواهد داد. کسان دیگری هم هستند که از دو طرف آزاد خواهند شد».
یکی دیگر از این منابع نیز به رویترز گفته است آزادی تاجالدین «مقدمه» آزادیهای بیشتری است که شمار آنها به حدود ۲۰ نفر خواهد رسید.
رویترز میگوید ژنرال عباس ابراهیم، رئیس نهاد اطلاعاتی لبنان که نام او به عنوان میانجی اصلی در این مذاکرات غیرمستقیم مطرح شده، حاضر به اظهار نظر نشد.
منبع:https://mdeast.news/
اندیشکده جریان، جریانی است نواندیش از جوانانی که باور به تحول در حوزه سیاست ورزی جهانی دارند.
جمعی از جوانان تحصیلکرده در رشته های علوم سیاسی و علوم اجتماعی و ارتباطات و اقتصاد و باورمند به اصول اخلاقی شریعت رهایی بخش حضرت دوست گرد هم آمده اند تا با انگیزه های غیر انتفاعی و غیر جناحی جهت بهبود اوضاع حیات جمعی بشر به تشریک مساعی پرداخته و با رویکردی دانش بنیان، مسئله محور، زمینه نگر و آزاداندیشانه امکان ایجاد یک هویت جمعی فضیلت خواهانه و معطوف به بازاندیشی در سیاست های جهانی را فراهم آورند.