در همین راستا «انور قرقاش»، وزیر مشاور امارات متحده عربی در امور خارجه در توئیتی نوشت که امارات از تلاش های خیرخواهانه عربستان به نیابت از 4 کشور حمایت می کند.
وی افزود که کشورش امید دارد که اجلاس شورای همکاری که قرار است در ماه کنونی برگزار شود موفقیت آمیز باشد.
قرقاش تاکید کرد که امارات از تلاش های کشور برادر کویت و تلاش های امریکا برای تقویت همبستگی در میان کشورهای عضو شورای همکاری قدردانی می کند.
تحلیلگران معتقدند که این اقدامات در راستای حل بحران شورای همکاری احتمال دارد در خصوص روابط بین ریاض و دوحه بدون حضور امارات که از بزرگترین منتقدان قطر طی این بحران بود، باشد.
اما این موضع اخیر امارات احتمال می دهد که این کشور نیز بخشی از حل این بحران باشد.
پیش از این «فیصل بن فرحان»، وزیر امور خارجه عربستان در هفته گذشته در مصاحبه ای با خبرگزاری فرانس پرس گفته بود که کشورش و امارات، بحرین و مصر در خصوص بحران شورای همکاری هیچ پیشرفتی نداشتند.
عربستان و سه کشور دیگر عربی در ژوئن 2017 به بهانه ارتباط قطر با ایران و حمایت از تروریسم که دوحه آن را رد می کند، رابطه خود با قطر را قطع کردند.
این کشورها، شهروندان قطری مقیم خود را مجبور به ترک کشور کردند و ضمن ممانعت از عبور هواپیماهای قطری بر فراز آسمان هایشان، مرزها و بنادر خود را به روی قطر بستند.
پیش از این مصر نیز به تلاش ها برای حل بحران شورای همکاری واکنش نشان داد و از تلاش های کویت برای حل این بحران قدردانی کرد.
پس از قطع ارتباط این 4 کشور با دوحه، آنها لیستی از 13 خواسته خود از قطر شامل بستن شبکه الجزیره و کاهش روابط با ترکیه را صادر کردند.
اما این اقدام رابطه بین قطر و ایران و ترکیه را تقویت کرد و به منافع استراتژیک ریاض آسیب وارد کرد.
منبع:https://mdeast.news/
اندیشکده جریان، جریانی است نواندیش از جوانانی که باور به تحول در حوزه سیاست ورزی جهانی دارند.
جمعی از جوانان تحصیلکرده در رشته های علوم سیاسی و علوم اجتماعی و ارتباطات و اقتصاد و باورمند به اصول اخلاقی شریعت رهایی بخش حضرت دوست گرد هم آمده اند تا با انگیزه های غیر انتفاعی و غیر جناحی جهت بهبود اوضاع حیات جمعی بشر به تشریک مساعی پرداخته و با رویکردی دانش بنیان، مسئله محور، زمینه نگر و آزاداندیشانه امکان ایجاد یک هویت جمعی فضیلت خواهانه و معطوف به بازاندیشی در سیاست های جهانی را فراهم آورند.