احتمال دارد این تصمیم دولت لبنان موجی جدید از تظاهرات مردمی را برانگیزد؛ تظاهراتی که اخیرا با درگیری بین نیروهای امنیتی و گروهی از جوانان که برای اعتراض به وضعیت بد معیشتی به خیابان ها آمده بودند، مجددا و با قدرت بازگشت.
«راوول نعمه»، وزیر اقتصاد دولت پیشبرد امور لبنان روز گذشته اعلام کرد که با توجه به افزایش مداوم و شدید قیمت گندم در بورس جهانی و کاهش ارزش لیره لبنان در برابر دلار و در راستای حفظ امنیت غذایی، قیمت یک بسته نان از 2 هزار لیره به 2 هزار و 500 لیره افزایش پیدا کرد.
این اولین باری نیست که وزارت اقتصاد لبنان از زمان بدترین بحران اقتصادی کشور از پاییز 2019 دست به این اقدام زده است.
بنابر ارزیابی های صندوق بین المللی پول، قیمت ها در لبنان 144 درصد افزایش داشته و بیش از نیمی از ساکنان کشور زیر خط فقر زندگی می کنند و ده ها هزار لبنانی کار و منابع درآمدی خود را از دست دادند.
ناظران هشدار دادند که اگر مقامات سیاسی به دعواهای خود ادامه داده و تلاشی برای ایجاد راهی برای حل بحران اقتصادی شدید در کشور نکنند، اوضاع بدتر هم خواهد شد.
در این میان «حسین عبدالحسین»، یک نویسنده لبنانی گفته است که نان زعتر که پیش از این با نان یارانه ای تهیه می شد اکنون یافت نمی شود و آن دسته از کارگران و کارمندانی که از این نان های ساده می خوردند اکنون باید هزینه بیشتری صرف تهیه آن کنند.
بر اساس ارزیابی های سازمان ملل، نرخ فقر در لبنان در سال 2020 به 55 درصد رسید و این در حالیست که سال 2019، نرخ فقر 28 درصد بود و نرخ فقر مطلق نیز از 8 به 23 درصد افزایش یافت.
گفتنی است روز جمعه، وزارت دارایی و بانک جهانی توافق نامه ای را برای کمک های اضطراری به لبنان به مبلغ 246 میلیون دلار امضا کردند تا از طریق انتقال مالی و خدمات اجتماعی به حدود 786 هزار لبنانی که زیر خط فقر زندگی می کنند، کمک شود.
پیش از این و در هفته گذشته 3 شهر اصلی در لبنان شاهد تظاهرات اعتراضی به وضعیت بد اقتصادی و معیشتی در سایه تداوم منع آمد و شد به علت ویروس کرونا بود.
منبع:https://mdeast.news/
اندیشکده جریان، جریانی است نواندیش از جوانانی که باور به تحول در حوزه سیاست ورزی جهانی دارند.
جمعی از جوانان تحصیلکرده در رشته های علوم سیاسی و علوم اجتماعی و ارتباطات و اقتصاد و باورمند به اصول اخلاقی شریعت رهایی بخش حضرت دوست گرد هم آمده اند تا با انگیزه های غیر انتفاعی و غیر جناحی جهت بهبود اوضاع حیات جمعی بشر به تشریک مساعی پرداخته و با رویکردی دانش بنیان، مسئله محور، زمینه نگر و آزاداندیشانه امکان ایجاد یک هویت جمعی فضیلت خواهانه و معطوف به بازاندیشی در سیاست های جهانی را فراهم آورند.