«ریاض منصور»، نماینده فلسطین در کرسی ناظر سازمان ملل، خبر داد که نمایندگان کشورهای عربی در سازمان ملل رایزنی های فشرده ای با کشورهای ذی ربط برای برگزاری نشست جدید گروه چهارجانبه بین المللی برای پیشبرد روند صلح میان فلسطین و اسرائیل آغاز کرده اند.
به گزارش «الشرق الاوسط»، این نمایندگان در اولین اقدام با نماینده روسیه در سازمان ملل دیدار کرده اند و قرار است روز جمعه با دبیر کل سازمان ملل دیدار کنند و در این فاصله نیز با نمایندگان اعضای شورای امنیت دیدار خواهند کرد.
او گفت که این نمایندگان منتظر آغاز به کار نماینده جدید امریکا در سازمان ملل «لیندا توماس گرینفیلد» هستند تا رایزنی ها با وی نیز در این باره آغاز شود.
منصور افزود که فلسطین از اظهارات وزیر خارجه امریکا در تماس تلفنی اش با گبی اشکنازی، وزیر خارجه اسرائیل، درباره راه حل دو کشوری استقبال می کند.
براساس بیانیه رسمی وزارت خارجه امریکا، بلینکن در گفت وگوی تلفنی با «گبی اشکنازی»، وزیر خارجه اسرائیل، تأکید کرد که امریکا بهترین راه برای حل نزاع در خاورمیانه را تشکیل کشوری یهودی و دموکراتیک می داند که در امنیت و صلح در کنار کشور فلسطینی دموکراتیک و دارای قابلیت های زیستن می داند.
بلینکن همچنین دیدگاه دولت امریکا درباره آینده ای برخوردار از صلح و امنیت و شکوفایی برای اسرائیلی ها و فلسطینیان و خاورمیانه را تشریح و تأکید کرد که امریکا متعهد به مخالفت با «اقدامات غیر عادلانه و جانبدارانه علیه اسرائیل در جهان» است.
در پی این اظهارات، مقامات فلسطینی درباره برگزاری نشست کنفرانس بین المللی صلح و از سرگیری فعالیت کمیته چهارجانبه (ایالات متحده، روسیه، اتحادیه اروپا، سازمان ملل) ابراز خوش بینی کرده اند.
«عزام الاحمد»، عضو کمیته اجرایی سازمان آزادیبخش فلسطین و از سران جنبش فتح، تأکید کرد که دولت امریکا نقش مهمی در بازگشت به راه حل دو کشوری دارد و حضور در نشست های کمیته چهارجانبه را ازسر گرفته است.
او گفت که با پایان دولت ترامپ همه چیز عوض شد و بایدن دوباره راه حل دو کشوری را در دستور کار قرار داده است.
وی افزود که فلسطین در پی اضافه کردن طرف های تازه ای مانند مصر و اردن و عربستان و چین و آلمان به کمیته چهارجانبه است.
تاکنون اسرائیل هیچ واکنش رسمی به اظهارات مقامات امریکایی درباره راه حل دو کشوری نشان نداده است، اما «گدعون ساعر»، رئیس حزب «امید جدید» و رقیب نتانیاهو در انتخابات طی اظهاراتی تأکید کرد که با راه حل دو کشوری کاملا مخالف است.
پیش از این «محمود عباس»، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینی، در واکنش به رونمایی دولت ترامپ از طرح موسوم به «معامله قرن»، خواستار برگزاری کنفرانسی برای صلح بدون حضور امریکا شده بود.
منبع:https://mdeast.news
اندیشکده جریان، جریانی است نواندیش از جوانانی که باور به تحول در حوزه سیاست ورزی جهانی دارند.
جمعی از جوانان تحصیلکرده در رشته های علوم سیاسی و علوم اجتماعی و ارتباطات و اقتصاد و باورمند به اصول اخلاقی شریعت رهایی بخش حضرت دوست گرد هم آمده اند تا با انگیزه های غیر انتفاعی و غیر جناحی جهت بهبود اوضاع حیات جمعی بشر به تشریک مساعی پرداخته و با رویکردی دانش بنیان، مسئله محور، زمینه نگر و آزاداندیشانه امکان ایجاد یک هویت جمعی فضیلت خواهانه و معطوف به بازاندیشی در سیاست های جهانی را فراهم آورند.