آنگلا مرکل در آستانه نشست رهبران اروپایی در روز پنجشنبه گفت که اتحادیه اروپا باید «راهی برای ارتباط مستقیم» با روسیه و ولادیمیر پوتین برقرار کند. صدراعظم آلمان در سخنان خود تاکید کرد که اتحادیه اروپا باید « سازوکارهایی برای واکنش مشترک به تحریکات روسیه» ایجاد کند که بهترین راه به گفته خانم مرکل «گفتگوی مستقیم با رئیس جمهوری روسیه» است.
صدراعظم آلمان گفت: «ما باید سازوکارهایی ایجاد کنیم تا بتوانیم به طور مشترک و به اتفاق آرا به تحریکات روسیه پاسخ دهیم.»
یکی از محورهای اصلی گفتگوهای رهبران اروپایی در نشست دو روزه بروکسل رابطه اتحادیه اروپا با فدراسیون روسیه است.
همچنین روز پنجشنبه، امانوئل ماکرون در دیدار با خانم مرکل در بروکسل پیشنهاد برگزاری نشستهای مشترک بین اتحادیه اروپا و روسیه را مطرح کرد. رئیس جمهوری فرانسه در این دیدار تاکید کرد که ترمیم رابطه اتحادیه اروپا با روسیه از «ضروریات» است.
همزمان، دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین روز پنجشنبه گفت که ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری از پیشنهاد فرانسه و آلمان حمایت میکند. آقای پسکوف همچنین تاکید کرد که بروکسل و مسکو به این گفتگو احتیاج دارند.
روابط بین اتحادیه اروپا و روسیه از زمان الحاق شبه جزیره کریمه به روسیه و آغاز درگیریها در اوکراین در سال ۲۰۱۴ مرتبا رو به زوال و سردی گذاشته است. اتحادیه اروپا تحریمهایی را علیه روسیه پس از اشغال و جدایی کریمه از اوکراین وضع کرده است.
بحران داخلی در بلاروس و حمایت ولادیمیر پوتین از ویکتور لوکاشنکو، رئیس جمهوری بلاروس، کمکی به کاهش تنشها بین اتحادیه اروپا و روسیه نکرده است.
هفته گذشته جوزپ بورل، نماینده سیاست خارجی اتحادیه اروپا، گفت که اتحادیه اروپا باید در برابر تلاشهای مخرب روسیه در جهت تضعیف این نهاد اروپایی «مقتدرتر و مقاومتر» باشد و به تهدیدهای مسکو به صورت نظاممند و یکپارچه پاسخ دهد.
منبع:https://per.euronews.com
اندیشکده جریان، جریانی است نواندیش از جوانانی که باور به تحول در حوزه سیاست ورزی جهانی دارند.
جمعی از جوانان تحصیلکرده در رشته های علوم سیاسی و علوم اجتماعی و ارتباطات و اقتصاد و باورمند به اصول اخلاقی شریعت رهایی بخش حضرت دوست گرد هم آمده اند تا با انگیزه های غیر انتفاعی و غیر جناحی جهت بهبود اوضاع حیات جمعی بشر به تشریک مساعی پرداخته و با رویکردی دانش بنیان، مسئله محور، زمینه نگر و آزاداندیشانه امکان ایجاد یک هویت جمعی فضیلت خواهانه و معطوف به بازاندیشی در سیاست های جهانی را فراهم آورند.